LG presenteerde eerder al een oprolbare tv, maar komt ditmaal met een opvouwbare televisie met een groot flexibel scherm en ingebouwde soundbar. Je kunt de tv eenvoudig opvouwen, lekker draagbaar dus.

Het is een echte trend: opvouwbare apparaten. Zo zijn er opvouwbare smartphones als de Huawei Mate X, Samsung Galaxy Fold en de Royole Flexpai. En dit jaar kondigde Lenovo zelfs een volwaardige laptop met opvouwbaar scherm aan. Aan dit rijtje kunnen we nu een tv toevoegen, want in de toekomst kun je een opvouwbare tv kopen die je eenvoudig opvouwt om mee te kunnen nemen naar elke gewenste locatie, dat is althans waarom LG hieraan werkt. Er zijn tal van toepassingsgebieden te bedenken, zoals een beurs of de camping. LG loopt voorop als het gaat om oprolbare tv’s, daarnaast ziet de Zuid-Koreaanse fabrikant ook mogelijkheden in een opvouwbaar tv-model, zo onthult een onlangs gepubliceerd patent.

LG opvouwbare tv met ingebouwde soundbar
LG Electronics heeft in maart van dit jaar een patent ingediend bij The Hague International Design System voor een television receiver with flexible display. Het betreft een design-patent dat op 13 september 2019 is goedgekeurd. Naast een beknopte omschrijving zijn er negen productschetsen bijgevoegd. Het flexibele scherm kan zigzaggend worden opgevouwen, in zes gelijke schermdelen. Aan de zijkanten is een frame aangebracht, die het flexibele scherm in opgevouwen stand beschermd. Dit frame dient ook als standaard om de tv te kunnen neerzetten. Tevens is er een soundbar. De patentomschrijving spreekt overigens over een vierkant frame, terwijl de afbeeldingen een rechthoekig ontwerp tonen: This design is for a television receiver with flexible display which can be folded at regular intervals. The square frames on both sides serve as stands, as well as sound bars.

in tekst
Door de zestal vouwlijnen kun je deze tv uiterst compact opvouwen. Eenmaal uitgevouwen kijk je naar een soort van curved display, dit komt de stevigheid ten goede. Deze opvouwbare tv van LG heeft overigens een bijzonder grote beeldverhouding (minimaal 21:9), waardoor het scherm ook ideaal inzetbaar is voor het bekijken van films.

verderop in tekst 2
Het is echter nog niet bekend of LG ook echt deze opvouwbare televisie uitbrengt. Het is wel opvallend dat het patent niet is aangevraagd door LG Display, maar door LG Electronics. Dit duidt er volgens Let's Go Digital op dat LG hoogstwaarschijnlijk verder is met de ontwikkeling van deze tv dan velen denken.