Royole introduceert de FlexPai, een opvouwbare smartphone/tablet met volledig flexibel scherm. Lees hier over het scherm, de prijs en de specificaties.

Het bedrijf Royole Corporation introduceerde gisteren een combinatie van mobiele telefoon en tablet met een flexibel scherm, de Royole FlexPai. Het apparaat laat het traditionele concept van een smartphone achter zich en kan opgevouwen of uitgevouwen worden gebruikt, waardoor het de draagbaarheid van een smartphone heeft met de schermgrootte van een HD-tablet. De opvouwbare FlexPai-smartphone is gebaseerd op Royole's Flexible+ platform, dat eenvoudig kan worden geïntegreerd in een verscheidenheid aan producten en toepassingen in tal van sectoren.

FlexPai: uitgevouwen en opgevouwen
Uitgevouwen, biedt de FlexPai ondersteuning voor split-screenmodus en multitasking; ondersteunt hij drag-and-drop tussen applicaties, waardoor hij functionaliteiten kan delen zoals een computer; past hij automatisch schermafmetingen aan; en biedt hij een aangename video- en game-ervaring.
Opgevouwen biedt de FlexPai ondersteuning voor twee schermen met afzonderlijke, gelijktijdige werking. De interfaces op de primaire en secundaire schermen kunnen onderling met elkaar communiceren of onafhankelijk van elkaar werken, zonder elkaar te storen. Gebruikers kunnen ook meldingen ontvangen op de zijbalk van het randscherm, die kan worden gebruikt om oproepen, berichten en andere notificaties te beheren die het gebruik van het primaire en secundaire scherm kunnen verstoren.

Tests: buigen, draai en spanning
Het FlexPai-scherm is een compleet, volledig flexibel scherm met lichte, dunne, kleurrijke en buigzame eigenschappen.  Een FlexPai heeft meer dan 200.000 buig-, draai- en spanningstests doorstaan. De FlexPai kan ook in verschillende hoeken worden gevouwen. Qua software past het Water OS automatisch verschillende weergavemodi aan voor verschillende in- en uitklaphoeken en toepassingen zoals fotograferen, gebruik op kantoor, video kijken, gamen en meer.

Specificaties
De Royole FlexPai maakt gebruik van Qualcomm's nieuwste Snapdragon 8-serie vlaggenschip SoC, waarin de krachtigste AI en de meest geavanceerde chipprocestechnologie worden geïntegreerd. De camera-opstelling bestaat uit een 20-megapixel-telelens en een 16-megapixel groothoeklens die dankzij de dual view-cameramodus kan worden gebruikt voor zowel normale foto-opnamen als het nemen van een selfie. Fast-charge wordt aangedreven door de eigen Ro-Charge-technologie van het bedrijf, die een snelheidsverhoging van 40% oplevert. Andere functies zijn ook direct beschikbaar op het apparaat, waaronder uitbreidbare opslag met micro-sd, vingerafdruk-ID, opladen via usb-c, stereoluidsprekers en meer. Een vollediger lijst met productkenmerken is te vinden op de website van Royole (www.royole.com/FlexPai).

Beschikbaarheid en prijs

Vooralsnog kun je het toestel alleen online bestellen, maar heel handig is dat nog niet: de Flexpai wordt nog niet ondersteund door Europese providers. Hij is dus alleen via wifi te gebruiken. De prijs in Chinese yuan is 8999,-, omgerekend is dat zo'n € 1130,- voor de versie met 6GB werkgeheugen en 128GB opslag. Hij komt waarschijnlijk wel naar Europa, als we het testexemplaar binnen krijgen, lees je snel de review op deze site. Een developer-model van de nieuwe FlexPai-smartphone is al wereldwijd beschikbaar via de website van het bedrijf.