Naast de Galaxy S10 onthulde Samsung gisteren ook de Samsung Fold, een opvouwbare phablet met een 7,3inch Infinity Flex Display.

Samsung toonde gisteren de langverwachte Galaxy Fold die 's werelds eerste 7,3inch Infinity Flex Display heeft. Dit display kun je opvouwen tot een compacte versie met cover-display. Zo kun je hem uit je zak schuiven om eenvoudig met één hand te bellen of berichten te versturen, of je vouwt het scherm open om te multitasken en te genieten van presentaties, digitale tijdschriften, films en AR-content. 

Samsung Galaxy Fold: smartphone en tablet
De Samsung Galaxy Fold is een opvouwbare hybride smartphone-tablet, ook wel phablet genoemd. De Galaxy Fold heeft namelijk een 4,6inch display als je hem opvouwt en dan kun je ermee bellen en past deze in je hand. Vouw je de Samsung Galxy Fold uit, dan heeft het een 7,3inch display en gebruik je hem als tablet voor bijvoorbeeld het bekijken van films en video's. Als je de Galaxy Fold opent en sluit, verschijnen apps automatisch waar je gebleven bent. Als je klaar bent om een foto te maken of de feed in meer detail wil bekijken, open je het display voor een groter scherm. Het zogeheten App Continuity zorgt voor intuïtieve, naadloze overgangen tussen de cover en de hoofddisplays. Mooi is de three app multitasking: je opent tot drie apps tegelijkertijd op het scherm zodat je kunt surfen, berichten kunt beantwoorden, werken, kijken en delen.

Galaxy Fold specificaties
De Samsung Galaxy Fold is voorzien van twee schermen dus: een display van 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3) en de coverdisplay van 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9). Intern vind je een 7nm 64-bit octacore processor
en qua werkgeheugen is hij goed uitgerust met liefst 12 GB RAM (LPDDR4x). Het opslaggeheugen is 512 GB (UFS3.0), opvallend is de afwezigheid van een micro-sd-slot zodat het opslaggeheugen niet uit te breiden is met een micro-sd-kaart. Aan de andere kant: 512 GB is al veel en er is natuurlijk ook nog opslag in de cloud. De Fold heeft liefst 6 camera's of eigenlijk lenzen: de covercamera oftewel de 10MP selfiecamera (F2.2), aan de achterkant 3 camera's (16MP Ultra Wide Camera, F2.2; 12MP Wide-angle Camera, Dual Pixel AF, OIS, F1.5/F2.4 en de 12MP Telephoto Camera, PDAF, OIS, F2.4, 2X optical zoom. Ten slotte zijn er aan de voorkant ook nog twee camera's: 10MP Selfie Camera , F2.2 - 8MP RGB Depth Camera, F1.9. De Galaxy Fold heeft een accu van 4.380 mAh (aan beide kanten eentje) en via Wireless PowerShare kan de Galaxy Fold zichzelf én een tweede apparaat tegelijkertijd opladen, zo kun je de tweede oplader thuislaten. en beschikt over Android 9.0 (Pie). Ten slotte beschikt hij ook over een vingerafdrukscanner aan de rechterkant, dus niet in een scherm.

Nieuw, nieuw, nieuw
Het nieuwe scherm is ontwikkeld door Samsung zelf dat een nieuwe polymeerlaag uitvond en daarmee een scherm creëerde dat ongeveer 50% dunner is dan een regulier smartphonescherm. Het nieuwe materiaal maakt Galaxy Fold flexibel en sterk. Het nieuw scharniermechanisme zorgt ervoor dat de Galaxy Fold soepel en natuurlijk opent zoals een boek en sluit plat en compact met een klik. Hiervoor ontwikkelde Samsung een geavanceerd scharnier met meerdere tandwielen, dit systeem is ondergebracht in een verborgen behuizing voor een naadloze en elegante uitstraling. Ten slotte zijn er nieuwe ontwerpelementen: van het scherm tot de behuizing. Zo zijn de twee batterijen en componenten gelijk verdeeld, zodat de Galaxy Fold stabiel in je hand ligt. Kleuren met een mooie afwerking (Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue) en het gegraveerde scharnier met Samsung-logo maken de afwerking af.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy Fold is verkrijgbaar in de kleuren Cosmos Black, Space Silver, Martian Green en Astro Blue en je kunt zelf de kleur van de scharnier kiezen. De prijs van een Galaxy Fold begint bij $1980 en hij is verkrijgbaar vanaf 26 april.

Samsung Galaxy Fold 6