LG presenteert op de consumentenelektronicabeurs CES 2019 in Las Vegas 's werelds eerste oprolbare OLED-tv met de LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9). 

Door de jaren heen zijn televisieschermen gestaag groter geworden naarmate de resolutie van de schermen verbeterde. Sinds enige tijd bieden diverse tv-fabrikanten oplosingen aan voor het grote zwarte vlak dat in je huiskamer staat. Zo introduceerde LG de LG SIGNATURE OLED TV W-model en Samsung onder andere The Frame, waarop je je tv verandert in een kunstwerk. De nieuwste innovatie van LG tilt deze prestaties naar een nieuw niveau. LG heeft een tv gemaakt met een display dat kan verschijnen en verdwijnen. De ‘R’ in de nieuwe LG SIGNATURE OLED TV R gaat over het creëren van een revolutie in home-entertainment en het herdefiniëren van de ruimte doordat het scherm met slechts één druk op de knop kan worden op- of uitgerold.

LG SIGNATURE OLED TV R
Een oprolbare OLED-tv is vernieuwend, omdat de ruimte niet standaard wordt ingenomen door een tv-scherm en de invulling van ruimten daarmee niet beperkt wordt. Het feit dat de LG SIGNATURE OLED TV R zichzelf kan transformeren om drie verschillende weergaveopties te bieden – Full View, Line View en Zero View – stelt gebruikers in staat de tv op manieren te gebruiken die onmogelijk waren vóór de ontwikkeling van de OLED-technologie.
Full View biedt een kijkervaring op groot scherm en onthult de volledige omvang van het contrast, de diepte en het realisme dat inherent is geworden aan alle LG OLED-tv’s.Gebruikers kunnen met hun stem Amazon Alexa en Google Assistent opdrachten laten uitvoeren, een nieuwe toevoeging aan LG’s AI tv-line-up in 2019, net als ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en HomeKit. Met ondersteuning voor AirPlay 2 kunnen gebruikers eenvoudig rechtstreeks van hun Apple-apparaten video’s van iTunes en andere video-apps op de LG SIGNATURE OLED TV R afspelen, evenals muziek en foto’s. Met Apple HomeKit-ondersteuning kunnen gebruikers hun LG-tv bedienen via de Home-app of door Siri te vragen.
Met de Line View kan de LG SIGNATURE OLED TV R gedeeltelijk worden uitgerold, waardoor specifieke taken kunnen worden uitgevoerd waarvoor niet het volledige tv-scherm nodig is. In deze weergave kunnen gebruikers kiezen uit functies zoals Clock, Frame, Mood, Music en Home Dashboard. Roep de klokmodus op om de tijd en het weer in een oogopslag te bekijken of de frame-modus om te genieten van familiefoto’s die vanaf een smartphone worden gedeeld om een persoonlijke sfeer te creëren.
In de Zero View is het volledige 65inch-scherm van de LG SIGNATURE OLED TV R opgerold. Zelfs in deze weergave kunnen gebruikers genieten van muziek en andere audio-functies die afkomstig zijn van het 4,2-kanaals 100W front-firing Dolby Atmos-audiosysteem. Het premium design is duidelijk zichtbaar in het hele apparaat, van de aluminium behuizing tot de hoogwaardige luidsprekerdekking ontworpen door Kvadrat uit Denemarken.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is er nog niks bekend over de prijs en de beschikbaarheid voor de Benelux, maar we houden je op de hoogte.

in artikel