Lenovo gaf net een preview en demo van hun eerste volwaardige laptop met opvouwbaar scherm, volgens Lenvo zelfs 's werelds eerste...

Lenovo onthult tijdens Accelerate een preview en demo van 's werelds eerste volwaardige laptop met een opvouwbaar scherm, gemaakt voor zeer mobiele, tech-savvy professionals die de beste tools willen. De nieuwe opvouwbare pc is onderdeel van de premium ThinkPad X1-familie en volgens Lenovo brengt de ongekende mobiliteit op geen enkele manier de productiviteit en betrouwbaarheid in gevaar. Na de problemen met de Samsung Fold wordt er natuurlijk kritisch gekeken naar opvouwbare schermen. Overigens kan Lenovo nog een tijdje hieraan werken, want dit model verschijnt sowieso dit jaar nog niet.

Inklapbare Thinkpad
Dit model is dus geen telefoon, tablet of vertrouwde hybride, maar een volwaardige laptop met een opvouwbaar scherm. De inklapbare ThinkPad is Intel-powered met Windows en combineert laptopproductiviteit met de mobiliteit van smartphones. We willen namelijk allemaal een groot comfortabel scherm, zelfs onderweg, maar reizen kan dit onhandig of zelfs onmogelijk maken. Laat staan dat op afstand werken met 140 procent is toegenomen van 2008 tot 2016, met steeds meer werknemers die tijd-gevoelige, media-intensieve projecten overal met zich meebrengen. De laptop heeft een OLED 2K-display gemaakt in samenwerking met LG Display dat je in tweeën kan vouwen en de breedte met 50 procent kan verkleinen.

Meer informatie vind je in het Engelstalige persbericht.