Workshop iPadOS 14 en handige iPad tips
Na de grote veranderingen in iPadOS 13 doet Apple het met iPadOS 14 rustiger aan. Zo mist dit nieuwe besturingssysteem voor de iPad enkele handige functies die de iPhone wel heeft gekregen.
Na de grote veranderingen in iPadOS 13 doet Apple het met iPadOS 14 rustiger aan. Zo mist dit nieuwe besturingssysteem voor de iPad enkele handige functies die de iPhone wel heeft gekregen.
Voor het bekijken van een serie of film op Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video op je smartphone, tablet of notebook hoef je niet per se een goede internetverbinding te hebben. Lees hier hoe je ze downloadt op je mobiele apparaat.
Overstappen van je vertrouwde besturingssysteem op een compleet nieuw systeem doe je niet eventjes tussendoor. Ook voor mijn overstap van Windows naar Linux met Xubuntu moest ik wel even gaan zitten. We nemen je mee.
AI, artificiële intelligentie, kunstmatige intelligentie. Hoe je het ook noemt, het klinkt ingewikkeld. In de praktijk valt dat gelukkig mee, zoals je leert in deze Scratch workshop.
Kun je met een chromebook je privacy beschermen, ook al staat het apparaat helemaal in het teken van Google? Hier onderzoeken we alternatieve apps, privacy-bewuste instellingen en andere trucs om je data niet bij Google terecht te laten komen.
Regelmatig besteden we aandacht aan de geavanceerde instellingen van Windows 10 en vaak gebruiken we hiervoor het register. Met Groepsbeleid oefen je dezelfde controle uit, maar met meer gemak. Tijd voor een blik op dit krachtige onderdeel.
Ben je niet tevreden met het startscherm van je Android-smartphone? Geen nood, je kunt daar heel eenvoudig iets aan doen door een nieuwe ‘launcher’ te installeren. Hier bekijken we Nova Launcher.
De prijzen in de koopgids Chromebooks in de vorige PC-Active zijn vergelijkbaar met een Windows 10-laptop. Dat maakt de beslissing om over te stappen naar een onbekend besturingssysteem een stuk lastiger. Hier laat ik zien hoe je zonder kosten kunt experimenteren voordat je de sprong in het diepe waagt...
De tijd dat je alleen je computer gebruikte, ligt ver achter ons. De laptop en desktop hebben concurrentie gekregen van telefoon, tablet en andere apparaten. Hoe laat je Windows optimaal samenwerken met die apparaten? Bestanden overzetten, berichten afhandelen en doorwerken aan documenten: wij leggen uit hoe je te werk gaat.
In het artikel ‘6inch e-readers’ in PC-Active 315 lees je over de werking van e-readers en testen wij drie populaire modellen. Hier lees je meer over epub-bestanden en het programma Adobe Digital Editions, dat je nodig hebt als je epubs op meerdere apparaten wilt lezen of als je ze op je computer aanschaft.
Programmeren moeilijk? Niet met Scratch. Daarmee zet je snel en makkelijk je eigen computerprogramma’s in elkaar. Wij helpen je op weg met deze workshop.
Het visueel maken van ‘de tijd’ is een boeiend en uitdagend fenomeen. Zeno Otten noemt zijn ontwerp “niet uniek, maar wel van deze tijd: duurzaam, zuinig en onthaastend.” De klok verandert namelijk elke vijf minuten. Zeno programmeerde hem op de Raspberry Pi en bouwde ook er ook mobiele app bij.
Voor het verfraaien van dierbare foto’s heb je allang geen duurbetaalde software meer nodig. Voeg een eigen fotobestand aan Photopea toe en bewerk dat in de cloud.
Sinds kort is er een HQ (high quality) camera beschikbaar voor de Raspberry Pi. Dat laten we ons geen twee keer zeggen, hier lees je de eerste bevindingen.
Als je een goed mondkapje of masker wilt, maar niet handig bent noch de hoofdprijs wilt betalen, is 3d-printen een optie. In dit artikel leer je hoe je gemakkelijk een ontwerp downloadt en maakt op de 3d-printer.
Het gebruik van een notebook brengt verschillende voordelen met zich mee. Met de nodige tips haal je er nóg meer uit. Hier de beste tips voor zuinig omgaan met de energie van je Windows-notebook.