De winnaars zijn bekend van de 10 beste foto's die met een iPhone zijn gemaakt. Vandaag zie je de winnende foto van een weerspiegeling in een hartvormige plas die is gemaakt voor deze Shot on iPhone-wedstrijd.

Fotografen van over de hele wereld hebben hun beste foto’s ingestuurd voor de Shot on iPhone-fotowedstrijd. Met hun iPhone hebben ze prachtige momenten weten vast te leggen. De tien winnende foto’s zijn binnenkort te bewonderen op billboards in diverse steden, in Apple Stores en op internet. Die zijn met verschillende iPhone-modellen gemaakt, variërend van iPhone Xs Max tot iPhone 7, en geven een goed beeld van de iPhone-camerakwaliteit. Afgelopen vrijdag zag je de eerste winnende foto, zaterdag de tweede winnende foto en op zondag de inzending van Darren Soh uit Singapore met een iPhone XS Max. Gisteren zag je de winnende foto van Nikita Yarosh uit Wit-Rusland met een iPhone 7, vandaag de winnende foto van Dina Alfasi (Israël) met de iPhone X (G: @dinalf). Onder de foto lees je het commentaar van twee juryleden.

foto 5

Sebastien Marineau-Mes: “Gewoon prachtig, die hartvormige plas water rondom de persoon. Je krijgt een glimp van de wereld te zien op het moment dat de persoon in beeld komt.”

Brooks Kraft: “Een uniek perspectief en een nieuwe invalshoek voor een onderwerp dat je veel ziet: de weerspiegeling. Ik vind het vooral leuk dat je meteen ziet wat het onderwerp is, maar niet hoe de foto is gemaakt. De plas heeft de vorm van een hart en zorgt voor een mooie symmetrie rond de persoon. Deze foto is mogelijk dankzij de scherptediepte die iPhone in de gewone fotomodus produceert. Met een digitale spiegelreflexcamera zou het lastig zijn geweest om alles scherp te krijgen.”