De winnaars zijn bekend van de beste foto's die met een iPhone zijn gemaakt. Apple exposeert de 10 winnende foto's van deze Shot on iPhone-wedstrijd binnenkort, vandaag vind je de tweede foto met jury-commentaar.

Fotografen van over de hele wereld hebben hun beste foto’s ingestuurd voor de Shot on iPhone-fotowedstrijd. Met hun iPhone hebben ze prachtige momenten weten vast te leggen. De tien winnende foto’s zijn binnenkort te bewonderen op billboards in diverse steden, in Apple Stores en op internet. Die zijn met verschillende iPhone-modellen gemaakt, variërend van iPhone Xs Max tot iPhone 7, en geven een goed beeld van de iPhone-camerakwaliteit. Gisteren zag je de winnende foto van Alex Jiang (VS), iPhone XS Max (IG: @justphotons). Vandaag zie je de inzending van Blake Marvin (VS) met een iPhone XS Max (IG: @blakemarvin). Onder de foto lees je het commentaar van twee juryleden.

 nummer 2

 

Austin Mann: “Bij deze foto kwam veel geduld en een perfecte timing kijken … dankzij de ontbrekende sluitervertraging op iPhone en de Slimme HDR-feature zien we zowel de ogen van de wasbeer als de schaduwen aan de binnenkant van de holle boomstam… iets wat eerder bijna niet te doen was geweest met alleen natuurlijk licht.”

Phil Schiller: “Die blik van deze crimineel aangelegde wasbeer is goud waard! Hij lijkt te zeggen “als je je nu langzaam omdraait en wegloopt, gebeuren er geen ongelukken.” De keuze voor zwart-wit, de scherpgestelde wasbeer en de binnenkant van die holle boomstam zorgen voor een prachtig beeld van dit bijzondere moment.”

Winnaars en juryleden
De winnaars zijn afkomstig uit onder meer Singapore, Duitsland, Wit-Rusland, Israël en de VS, waaruit blijkt dat mensen van over de hele wereld aan deze wedstrijd hebben meegedaan. Op de winnende foto’s zijn onder meer een kleurrijk stadstafereel, nieuwsgierige dieren, creatieve weerspiegelingen en de schoonheid van het alledaagse te zien.
De leden van onze internationale jury – Pete Souza, Austin Mann, Annet de Graaf, Luísa Dörr, Chen Man, Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack en Arem Duplessis – vertellen waarom ze juist deze foto’s zo bijzonder vonden.