De winnaars zijn bekend van de 10 beste foto's die met een iPhone zijn gemaakt. Elke dag zie je hier een winnende foto met jury-commentaar van deze Shot on iPhone-wedstrijd.

Fotografen van over de hele wereld hebben hun beste foto’s ingestuurd voor de Shot on iPhone-fotowedstrijd. Met hun iPhone hebben ze prachtige momenten weten vast te leggen. De tien winnende foto’s zijn binnenkort te bewonderen op billboards in diverse steden, in Apple Stores en op internet. Die zijn met verschillende iPhone-modellen gemaakt, variërend van iPhone Xs Max tot iPhone 7, en geven een goed beeld van de iPhone-camerakwaliteit.

Winnaars en juryleden
De winnaars zijn afkomstig uit onder meer Singapore, Duitsland, Wit-Rusland, Israël en de VS, waaruit blijkt dat mensen van over de hele wereld aan deze wedstrijd hebben meegedaan. Op de winnende foto’s zijn onder meer een kleurrijk stadstafereel, nieuwsgierige dieren, creatieve weerspiegelingen en de schoonheid van het alledaagse te zien.
De leden van onze internationale jury – Pete Souza, Austin Mann, Annet de Graaf, Luísa Dörr, Chen Man, Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack en Arem Duplessis – vertellen waarom ze juist deze foto’s zo bijzonder vonden. Vandaag zie je de inzending van Alex Jiang (VS), iPhone XS Max (IG: @justphotons). Onder de foto lees je het commentaar van twee juryleden.

foto 1

Chen Man: “De kleuren op deze foto zijn prachtig en de compositie vertelt een verhaal. Als je inzoomt, zie je allerlei onverwachte details. De basketbalring in het midden zorgt voor een extra verhaallijn.”

Annet de Graaf: “Het verhalende element van architectuur. Achter de façade van een doorsnee appartementencomplex in een onbekende stad gaan tal van levens schuil. Levendige kleuren ook, en een perfecte compositie met dat basketbalbord in het midden! Heel goed gezien.”