Zelfs bij de beste technologie kunnen er dingen misgaan, maar hier kun je lezen hoe je een aantal van de meest voorkomende storingen bij de Pi kunt oplossen. 

Onder redactie van Rob Coenraads

Problemen met de Pi hebben vaak te maken met een voedingsadapter die gewoon niet genoeg stroom kan leveren voor je Pi en met de aangesloten apparatuur, beschadigde (micro-)sd-kaarten, en vooral verouderde software. Meer specifieke problemen heb je soms met bepaalde toetsenborden, beeldschermen, geluid en internetverbindingen.

raspberry pi 1914137 340Geef niet op als de hier vermelde oplossingen je niet uit de brand helpen. De online-community van de Raspberry Pi (www.raspberrypi.org/) is erg actief en zal zijn kennis van zaken graag beschikbaar stellen, gratis en voor niets. Veel tips in dit artikel richten zich op het isoleren van je probleem. Probeer zo veel mogelijk uit te zoeken waar je probleem precies zit. Wil jouw Raspberry Pi bijvoorbeeld geen verbinding maken met het netwerk thuis, probeer hem dan aan te sluiten op het netwerk van een vriend of op kantoor. Als je cameramodule niet werkt, probeer dan een andere voedingsadapter te gebruiken, enzovoort.

De volgende problemen komen aan de orde:

  1. Mijn Pi herstart voortdurend

  2. Ik heb geen HDMI-monitor

  3. Pi blijft steken op regenboogscherm

  4. Het toetsenbord typt verkeerde letters

  5. Mijn scherm wordt soms zwart

  6. Wat en waar is mijn wachtwoord?

  7. Verbinden via SSH lukt niet