WhatsApp heeft op iOS een nieuwe functie gekregen waarmee je snel stickers kunt maken. Binnenkort krijgen Android-gebruikers dit ook, lees dit artikel voor meer informatie.

Bram Veldt

Praktisch wekelijks brengt Whatsapp nieuwe functies uit of kondigt ze aan, zoals het beter beveiligen van spraakberichten, een geheime code voor chatvergrendeling en geen Whatsapp berichten kunnen verzenden of ontvangen Maar er zijn ook genoeg functies en tips die je wellicht nog niet weet, maar die er wel al enige tijd zijn zoals het vinden van ongelezen berichten.

Stickers
Met Whatsapp hebben iPhones dezelfde functie als Android-toestellen als het om stickers gaat. Je kunt heel makkelijk een onderwerp uit een foto halen. Nu maakt WhatsApp het makkelijker om meteen een sticker van te maken, maar nu nog alleen voor iPhone-gebruikers. Binnenkort verwachten we dat deze functie ook beschikbaar komt voor Android-toestellen, dat kun je dan natuurlijk op pcactive.nl lezen. 

Zelf stickers met tekst maken met WhatsApp
Controleer eerst of je de nieuwste versie van WhatsApp hebt draaien. Dit kun je checken bij Whatsapp in de AppStore; als je de app niet hoeft bij te werken, heb je de nieuwste variant. Vervolgens kun je op een iPhone een plusje vinden bij de sticker-optie: als je bij je stickers zit, staat er links in het menu een groot blauw plusje. Tik hierop en dan kun je een foto selecteren en uitsnijden om een sticker te maken. Je kunt er vervolgens nog een tekst bij zetten, afbeeldingen toevoegen en dan kun je de sticker verzenden. Stickers zijn een leuke manier om te reageren op WhatsApp, omdat ze niet de telefoons van mensen vervuilen zoals gifjes dat wel doen. Je kunt stickers wel opslaan, maar daarvoor moet je zelf een handeling uitvoeren. Hier is hoe je dat kunt doen:

1. Ontvang een Sticker:
• Wanneer iemand je een sticker stuurt, open je het chatgesprek.
2. Houd de Sticker ingedrukt:
• Houd de sticker die je wilt opslaan, ingedrukt. Hierdoor verschijnt er meestal een menu met verschillende opties.
3. Selecteer Toevoegen aan Favorieten of Opslaan:
• Afhankelijk van je apparaat en de WhatsApp-versie zie je mogelijk de optie Toevoegen aan Favorieten of Opslaan. Kies deze optie.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

foto sticker hele sfeer kapot

Gebruik van stickers
Stickers worden vaak gebruikt om een gesprek leuker te maken, zoals dat nu vaak wordt gedaan door de standaard kopjes en emoticons te gebruiken. Denk bij stickers aan waarop iets grappigs te zien is, zoals een stukje uit een film of serie met een grappig stukje tekst. Een voorbeeld hiervan is een foto uit een Sluipschutters-aflevering met iets wat de acteur in die scène zegt. Maar ook eigen foto’s waarop iemand net een gek gezicht trekt, zijn natuurlijk leuk om als sticker in te zetten. Daarom is die functie om zelf een object snel uit een foto te kunnen slepen ook zo handig. Stickers worden door de jeugd vooral gebruikt om in een gesprek wat leuks toe te voegen.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

foto sticker man man man

Extra lollig doen
Daar doet WhatsApp nu dus nog een schepje bovenop door je je eigen stickers te laten maken met teksten. Zo kun je een foto nog wat meer context geven, vaak met een dikke laag humor. Zegt iemand bijvoorbeeld altijd “hilarical” in plaats van ”hilarisch”, dan kun je zijn of haar gezicht uit een foto pakken en die tekst erbij zetten. Dit kan je dan op een leuke manier gebruiken tijdens een gesprek of om diegene er nog eens mee te plagen.