Soms ben je vergeten om op Whatsapp een bericht te lezen, misschien wel omdat je hem niet hebt gezien tussen al die berichten. Gelukkig is er een makkelijke manier om je chatlijst te filteren op ongelezen berichten.

Bijna wekelijks brengt Whatsapp nieuwe functies uit of kondigt ze aan, zoals het beter beveiligen van spraakberichten en een geheime code voor chatvergrendeling. Maar er zijn ook genoeg functies en tips die je wellicht nog niet weet, maar die er wel al enige tijd zijn. Die kun je voortaan ook elke week op pcactive.nl lezen. Bijvoorbeeld: heb je net als ik elke dag wel minimaal 10 Whatsappjes en soms op een dag wel 50? Dan kan het zomaar gebeuren dat je een keer een Whatsapp-bericht mist. Met het filter Ongelezen voor de chatlijst kun je snel al je ongelezen chats bekijken. Om te filteren op ongelezen chats, heb je een recente versie van WhatsApp op je apparaat nodig.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Whatsapp ongelezen berichten zoeken

Versies
In Android: tik op de zoekbalk en druk op Ongelezen. Om de filter uit te schakelen, tik op X of de deletetoets op je Android-toetsenbord.
Op iPhone: scrol omlaag in de lijst met chats om de zoekbalk te openen. Tik vervolgens op het filtersymbool. Tik nogmaals op het symbool om de filter uit te schakelen.
Op Web en Desktop: klik op het filtersymbool aan de rechterkant van de zoekbalk. Klik nogmaals op het symbool om de filter uit te schakelen.
Op de WhatsApp Business-app voor Web: klik op het filtersymbool aan de rechterkant van de zoekbalk en daarna op Ongelezen chats. Klik nogmaals op het symbool om de filter uit te schakelen.
Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar voor WhatsApp Business voor iPhone.