WhatsApp wilt zijn gebruikers zoveel mogelijk veiligheid en privacy bieden. Nu komt Whatsapp met een nieuwe functie waarbij een spraakbericht nog maar een keer wordt afgespeeld.

Door: Megan van der Wagt

Whatsapp brengt regelmatig nieuwe functies uit waarover je op pcactive.nl kunt lezen. En die nieuwe functies hebben vaak te maken met privacy en veiligheid. Zo is Whatsapp al een aantal jaren bezig met een extra privacylaag. Niet alleen van chats, maar ook met foto's en video's. Zo heeft WhatsApp in 2021 de functie Eenmalige weergave gelanceerd en nu voegt WhatsApp dezelfde functie toe voor spraakberichten.

Eenmalige weergave Spraakberichten

Even snel creditcardgegevens doorgeven of een surpriseparty plannen kan volgens WhatsApp nu allemaal veilig. Door het spraakbericht op eenmalige weergave te zetten, kan degene naar wie je het spraakbericht stuurt het eenmalig afspelen. Daarna is het bericht dus niet meer te openen.

Eenmalige weergave inschakelen
Het inschakelen van de eenmalige weergave is erg simpel. Bij Foto's staat er een 1 aan de rechterkant van de tekstbalk. Eerst staat de ‘1’ in een cirkel waarin de helft heel is en de andere helft een stippellijntje is. Wanneer je erop klikt voor de eenmalige weergave, wordt de cirkel van de 1 wit ingekleurd. Met spraakberichten werkt dit bijna hetzelfde. Bij het maken van een spraakbericht krijg je een opnamelijntje te zien.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

WhatsApp spraakbericht 1

Tijdens het opnemen staat de tijd aan de linkerkant, maar zodra je de opname op pauze zet, staat de tijd aan de rechterkant. De verzendknop staat altijd rechts onderin. Boven de verzendknop staat het 1-tje. En net zoals bij de eenmalige weergave van foto's, klik je op de 1 tot het bolletje wit is.

WhatsApp spraakbericht 3