WhatsApp introduceert de nieuwe functie Spraakchats. Met deze nieuwe functie kunnen groepsleden met elkaar praten, maar niet zoals je nu doet met een groepschat.

Megan van der Wagt

Whatsapp brengt regelmatig nieuwe functies uit. Zo heeft WhatsApp functies als WhatsApp Kanalen en meerdere accounts op één smartphone recentelijk geïntroduceerd. En deze week berichtten wij hoe je bij Whatsapp je IP-adres beschermt tegen hackers. De net geïntroduceerde functie Spraakchats wordt de komende tijd uitgerold. Het kan dus zijn dat nog niet iedereen de nieuwe functie spraakchats te zien krijgt en dus kan gebruiken, maar binnenkort zal dat wel het geval zijn. Wat die functie inhoudt, hoe je hem gebruikt en welke voordelen deze biedt, vind je hieronder. 

Hoe werkt het?
Een spraakchat is alleen mogelijk in WhatsApp groep-apps waaraan minimaal 33 leden en maximaal 128 mensen kunnen deelnemen. Met de spraakchats kun je met mensen in een WhatsApp-groepschat praten en kun je als groepslid ervoor kiezen om mee te doen of niet. De spraakchats zouden volgens WhatsApp een stuk minder storend zijn, aangezien deelnemers van een groepsapp alleen een pushmelding krijgen dat er een spraakchat begonnen is, in plaats van dat iedereen wordt gebeld. Tijdens zo'n spraakchat is het mogelijk om ook nog tekstberichten te sturen naar de groep.

Een spraakchat starten:
1. Open de groepschat waarmee je een spraakchat zelf wilt starten of waarvoor je een pushmelding hebt gekregen.
2. Tik rechtsboven in het scherm op dit symbool: WhatsApp Voice Chat Icoon
3. Tik op Spraakchat starten.

Zodra je de spraakchat start, ontvangen groepsleden een pushmelding om deel te nemen in plaats van een oproep. Onderaan het scherm kun je in een banner zien wie er deelneemt aan de spraakchat.
 
Opmerkingen
  • Deze functie is alleen beschikbaar op je primaire apparaat.
  • Groepsleden die niet in de spraakchat zitten, kunnen de profielen van degenen in de spraakchat zien via de chatheader en het tabblad Oproepen.
  • Spraakchats eindigen automatisch zodra iedereen de chat heeft verlaten. Ze eindigen ook als niemand zich gedurende 60 minuten bij de eerste of laatste persoon in de chat voegt.
  • Tik op om een spraakchat te verlaten.