WhatsApp kondigt na een test in 10 landen de nieuwe functie Kanalen aan. Deze functie tref je aan in het nieuwe tabblad Updates waar eerst Status stond. Met Kanalen kun je gratis op de hoogte blijven van onder andere artiesten en organisaties.

Megan van der Wagt

WhatsApp wordt voornamelijk gebruikt om te appen, maar de afgelopen jaren komt de app met steeds meer nieuwe functies. Zo hebben ze al eerder functies als avatars en status toegevoegd. Nu komt Whatsapp met het nieuwe tabblad Updates die je vindt als derde tabblad bovenin het Whatsapp-venster. Hieronder valt nu Status dat eerder op deze plek stond en waar je een foto of video kunt toevoegen. Deze zal dan voor 24 uur blijven staan en je contacten kunnen deze status zien. Maar Whatsapp introdduceert nu ook de nieuwe functie Kanalen

Kanalen
WhatsApp introduceert in meer dan 150 landen deze nieuwe Kanalen-functie. WhatsApp heeft deze functie in tien landen getest met veelal positieve reacties. Met deze kanalen wil WhatsApp de gebruikers op de hoogte brengen over onderwerpen wat voor hen relevant is.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Whatsapp Kanalen 2

Kanalen zelf bepalen
Deze kanalen zullen te vinden zijn in het tabblad van WhatsApp waar nu Status staat. Met Kanalen kun je je nu gratis abonneren op duizenden organisaties, sportclubs, artiesten en opinieleiders. Deze kanalen kunnen updates plaatsen die dertig dagen zichtbaar en bewerkbaar blijven.
Wat er op de kanalen te zien is, is volledig te bepalen aan de eigenaar van het kanaal. Een kanaal is eenrichtingsverkeer, want de volgers kunnen berichten alleen lezen en reageren met een emoji. Daarbij is privacy belangrijk van beide partijen. Zo worden de telefoonnummers van zowel de abonnees als de eigenaar van het kanaal niet gedeeld. Beheerders kunnen instellen dat er geen schermafbeeldingen (screenshots) van de inhoud kan worden gemaakt, of dat berichten niet doorgestuurd worden. Het totale aantal reacties is daarentegen wel te zien.

WhatsApp ss Kanalen 3