Whatsapp maakt bekend dat het mogelijk wordt om tegelijkertijd 2 WhatsApp-accounts te gebruiken op een Android-smartphone. Dit is handig als je tussen accounts moet schakelen, zoals een werkaccount en persoonlijk account. Je hoeft je nu niet steeds af te melden, 2 telefoons bij je te hebben of je zorgen te maken dat je berichten via het verkeerde account stuurt.

Megan van der Wagt

Whatsapp kondigt regelmatig nieuwe functies aan. Na de aankondiging van bijvoorbeeld de WhatsApp Kanalen, blijft WhatsApp niet stil zitten. Het wordt namelijk mogelijk om 2 WhatsApp-accounts tegelijk te gebruiken op 1 Android-smartphone. Dit is dus handig om zaken gescheiden te kunnen houden, maar toch wel op dezelfde plek te hebben. Om werk- en privézaken gescheiden te houden, maken nu nog veel mensen gebruik van twee mobiele telefoons: een werk- en privételefoon. Door de nieuwe functie van WhatsApp is dit niet per se meer nodig, want met de nieuwe functie van WhatsApp kun je dus het combineren.

Instellen
Als je een tweede account wilt instellen, heb je een tweede telefoonnummer en simkaart nodig of een telefoon die multi-SIM of eSIM accepteert. Vervolgens open je de WhatsApp Instellingen door op de 3 verticale puntjes rechtsboven te klikken en vervolgens te klikken op Instellingen. Als jouw toestel de update van deze nieuwe functie van Whatsapp heeft gehad, zie je naast je naam een pijltje. Klik dan op het pijltje naast je naam en kies Account toevoegen. Je kunt zelf de privacy- en meldingsinstellingen voor elk account instellen.
Hiervoor moet je wel de officiële WhatsApp-app gebruiken, want alleen dan zijn je berichten beveiligd en privé. Er bestaan namelijk ook imitaties of nepversies om meer accounts op je telefoon te kunnen gebruiken. Whatsapp vermeldt niet of de iPhones met iOS over deze functie van Whatsapp gaan beschikken, we houden je op de hoogte.

WhatsApp meerdere accounts