Dyson komt in Nederland met de langverwachte Dyson Zone high-fidelity hooftelefoon die over actieve ruisonderdrukking en luchtzuivering beschikt. Daarnaast heeft hij andere opvallende eigenschappen, zoals de vormfactor en de lange batterijduur.

Dyson is vooral beklend op het gebied van stofzuigers zoals de V15 Detect, maar ze brengen veel meer producten uit zoals de Dyson Airstrait stijltang en Dyson luchtreinigers. Vandaag maakt Dyson in haar eigen Dyson Demo Store in Amsterdam bekend dat de opvallende Dyson Zone in Nederland wordt uitgebracht, een opvallende high-fidelity, actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoon met luchtzuivering. Die luchtzuivering bestaat uit een soort kap voor je mond die van oor tot oor loopt en hieronder klein is afgebeeld. Voor een duidelijke afbeelding verwijs ik je hier naar.

Dyson Zone kenmerken 

  • Vlieg twee keer de wereld rond: de Dyson Zone hoofdtelefoon met ruisonderdrukking biedt gebruikers tot 50 uur [1] audio met ultralage vervorming, geavanceerde ruisonderdrukking en getrouwe audioweergave met volledig spectrum.
  • Geavanceerde ruisonderdrukking: 11 microfoons in het product. Het ANC-systeem gebruikt er acht om het geluid van de stad tot 38 dB te verminderen. Deze microfoons monitoren omgevingsgeluiden 384.000 keer per seconde.
  • Getrouwe audio over het volledige spectrum: de Dyson Zone gaat verder dan het hoorbare om frequenties van 6 Hz tot 21 kHz weer te geven, zodat elke noot of elk woord hoorbaar is.
  • Ultralage vervorming: de luidsprekerdriver en elektronica, het mechanische systeem, de materialen en de akoestiek zijn zorgvuldig ontworpen om vervorming tot een minimum te beperken. De output van de driver wordt verder geëgaliseerd door intelligente signaalverwerking 48.000 keer per seconde, die in combinatie met de ruisonderdrukking harmonische vervorming neutraliseert tot onhoorbare niveaus over het volledige frequentiebereik (0,08% @ 94dB @1kHz).
  • Wetenschappelijk afgestemd om meer details te horen: een unieke EQ-instelling optimaliseert de frequentiecurve voor heldere, zuivere audio over het volledige hoorbare frequentiebereik.
  • Zeer efficiënte filtratie om vervuiling onderweg aan te pakken: een afneembaar vizier projecteert gezuiverde lucht naar de neus en mond van de drager.
  • Elektrostatische filters vangen 99% van de deeltjesvervuiling zo klein als 0,1 micron2 op, terwijl K-koolstof, met kalium verrijkte koolstoffilters zich richten op de heersende zure gassen die het meest worden geassocieerd met stadsvervuiling.
  • Mooi luisteren, ontworpen voor comfort: door testen op verschillende hoofdmaten en geometrieën bereikt de hoofdtelefoon hetzelfde mooie geluid voor iedereen.
  • Telefonie: beamforming met dubbele microfoon en ruisonderdrukkingstechnologie maken heldere spraakoproepen, spraakopname en spraakbesturing mogelijk.

De twee modellen en specificaties vind je hieronder.

 

Model

 Dyson Zone product  Dyson Zone Ultimate product

Productnaam

Dyson Zone

Dyson Zone Absolute+

Prijs

€ 699,-

€ 749,-

 


Accessories

1x elektrostatisch filter

2x elektrostatisch filter

Magnetisch vizier

Magnetisch vizier

Reinigingsborstel voor vizier

Reinigingsborstel voor vizier

USB-C oplaadkabel

USB-C oplaadkabel

Vizierhoes

Vizierhoes

Harde opbergdoos

Explorer opbergdoos

 

Adapterkit voor in het vliegtuig

 

Zachte etui

De Dyson Zone-hoofdtelefoon biedt een pure, mooie luisterervaring en luchtzuivering onderweg wanneer je die nodig hebt. Na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling levert de hoofdtelefoon tot 50 uur ultralage vervorming1, geavanceerde ruisonderdrukking en getrouwe audioweergave over het volledige spectrum. De Dyson Zone vangt ook 99% van de deeltjesvervuiling zo klein als 0,1 micron2 op, terwijl K-Carbon, met kalium verrijkte koolstoffilters zich richten op de heersende zure gassen die het meest worden geassocieerd met stadsvervuiling, waaronder NO2 en SO2.

Het probleem van de stedelijke vervuiling
Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft in steden. Verwacht wordt dat dit tegen 2050 7 op 10 zal zijn (3). Naarmate de stedelijke bevolking groeit, groeit ook de bijbehorende infrastructuur – transport, bouw, verkeer – die allemaal van invloed zijn op het milieu waarin we leven, de lucht vervuilen en lawaai veroorzaken.
Naar schatting wordt 90 procent van de gebruikers van openbaar vervoer in New York City blootgesteld aan niveaus die de aanbevolen decibellimiet overschrijden (4). In de EU treft geluidsoverlast 1 op de 5 burgers (5).
Luchtverontreiniging is ook een wereldwijd probleem. 99% van de wereldbevolking leeft in gebieden die de veilige niveaus voor vervuiling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) overschrijden (6).
In veel regio's is lokale, door de mens veroorzaakte vervuiling niet de grootste bedreiging – in Europa, West-Azië en Afrika is stof in de lucht de belangrijkste bron van luchtverontreiniging volgens het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (7).

Dyson Zone oplossing
De Dyson Zone hoofdtelefoon is ontworpen om de dubbele uitdagingen van stadslawaai en luchtvervuiling aan te gaan. Aangedreven door geavanceerde lithium-ionbatterijen en door op te laden via usb-c, biedt de hoofdtelefoon 50 uur audio-only looptijd (1), of 4 uur gecombineerde zuivering en audio looptijd waarbij het binnen 3 uur opgeladen is tot 100%.
De Dyson Zone luchtzuiverende hoofdtelefoon is het resultaat van 30 jaar ervaring van Dyson op het gebied van luchtstroom-, filtratie- en motortechnologieën en diepgaande kennis van de luchtkwaliteit binnen en buiten. De compressoren in elke oorschelp zuigen lucht door de dubbellaagse filters en projecteren twee stromen gezuiverde lucht naar de neus en mond van de drager, via het contactloze afneembare vizier. Elektrostatische filters vangen 99% van de deeltjesvervuiling zo klein als 0,1 micron (2) op, terwijl K-Carbon, met kalium verrijkte koolstoffilters zich richten op de heersende zure gassen die het meest worden geassocieerd met stadsvervuiling, waaronder NO2 en SO2.
Het product is ook ontworpen om hifi, meeslepende audio te leveren met ultralage vervorming en een breed frequentiebereik voor helderheid over bas, middentonen en hoge tonen. De Dyson Zone bevat een extra microfoon voor telefonie, waardoor telefoongesprekken, spraakopname en spraakbesturing mogelijk zijn. De telefoniemicrofoon wordt gecombineerd met de feed forward ANC-microfoon om dubbele microfoonbundelvorming te bieden. Beamforming zorgt voor een grotere helderheid van de spraakoverdracht door de signalen van elke microfoon zodanig te combineren dat het systeem ruis van achteren en van opzij van de drager kan onderdrukken.

Dyson’s benadering van audiotechniek
De Dyson Zone hoofdtelefoon biedt een uitzonderlijke luisterervaring. Veel audio-ontwikkelaars vertrouwen op een ‘gouden luisteraar’, waar een getraind persoon bepaalt hoe 'goed' klinkt. Dit is een gangbare praktijk geworden in de audio-industrie. Dyson ingenieurs kozen voor een meer wetenschappelijke benadering, geleid door audio-onderzoek en validatie van de resulterende specificatiedoelen met uitgebreide gebruikerstests.

Sensor, connectiviteit en app
NO2 is een van de meest voorkomende gasvormige verontreinigende stoffen in steden, een bijproduct van verbranding, met bronnen als verkeer en bouw. Naast andere zure gassen zoals SO2, richten de met kalium verrijkte koolstoffilters in de Dyson Zone zich specifiek op deze zure gassen om de uitdagingen van stadslucht aan te gaan. Een ingebouwde sensor controleert de lucht op NO2-niveaus en volgt deze live via de MyDyson-app, naast real-time omgevingsgeluidsniveaus. Net als Dyson luchtreinigers voor thuis, biedt de Dyson Zone bruikbare, begrijpelijke informatie over de omgeving van de gebruiker om gezondere gewoonten aan te leren. Een ingebouwde versnellingsmeter bewaakt de activiteit van de gebruiker en past de gezuiverde luchtstroom op de juiste manier aan in de automatische modus met het vizier bevestigd. Hoofddetectie zet het product in de stand-bymodus wanneer het niet wordt gedragen, en door het afneembare vizier naar beneden te klappen wordt de conversatiemodus geactiveerd, waardoor de zuivering wordt gestopt en de muziek wordt gepauzeerd, waardoor de levensduur van de batterij op intelligente wijze wordt geoptimaliseerd.
De MyDyson-app kan ook worden gebruikt om de Dyson Zone te bedienen, de luchtstroomsnelheid en de ruisonderdrukkingsmodus aan te passen en de audio-equalisatie naar voorkeur aan te passen, waarbij je kan kiezen uit drie modi: Dyson EQ (versterkt), Bass Boost (basachtig) en Neutraal (vlakkere responscurve). In de MyDyson-app kun je je aanmelden voor de luidheidslimiet in overeenstemming met gehoorgezondheidsrichtlijnen.

VOETNOTEN

1 Prestaties kunnen variëren op basis van omgevingsomstandigheden en gebruik.

2 Filterefficiëntie getest volgens ISO 29463 aangepast bij maximale stroominstelling door een onafhankelijk extern laboratorium. Opnamesnelheden kunnen verschillen, afhankelijk van het gebruik in de praktijk.

3 World Bank accessed Dec 2

4 We Forum accessed Dec 2                     

5 EEA Europe accessed Dec 2                              

6 WHO accessed Dec 2                                       

7 UNEP accessed Dec 2

Dyson Zone Lifestyle female