De vernieuwde Dyson luchtreinigers beschikken nu ook over formaldehyde sensors om potentieel gevaarlijke verontreinigde stoffen (VOS) zoals formaldehyde binnenshuis te vernietigen. Bovendien is de nieuwe Purifier Formaldehyde-reeks stiller.

Naast de persoonlijke verkoelende luchtreinigingsventilator Dyson Pure Cool Me heeft Dyson ook een hele serie luchtreinigers. En Dyson lanceert nu een nieuwe generatie van deze luchtreinigers met geavanceerde formaldehyde sensors die speciaal zijn ontwikkeld om ultrakleine stofdeeltjes op te vangen. Met een geavanceerde formaldehyde sensor, volledig afgesloten HEPA 13-standaardfiltratie[1] systeem en 20% stillere luchtstroom[2] zorgt de nieuwe Dyson Purifier Cool Formaldehyde luchtreinigersserie voor een schoner huis.
De nieuwe sensors kunnen allergenen en zelfs potentieel gevaarlijke vluchtige organische stoffen (VOS), zoals formaldehyde[3] opvangen. Formaldehyde is een kleurloos verontreinigd gas, wat onder andere door meubels, verf, behang, multiplex en huishoudelijke schoonmaakproducten wordt uitgestoten[4]. Omdat het 500 keer kleiner is dan deeltjes van 0.1 micrometer (een duizendste deel van een millimeter), is het erg lastig om deze vluchtige stof op te vangen, terwijl je er voortdurend aan blootgesteld kan worden.

De volledig gesealde machine met HEPA 13-standaardfiltratie zorgt ervoor dat er geen lucht langs het filter kan ontsnappen. De sleuf waaruit de lucht de machine verlaat is vergroot en de geometrie is verbeterd, waardoor de nieuwste luchtreinigers van Dyson het H1N1 virus en 99.95% van de deeltjes zo klein als 0.1 micrometer[5] zoals ultrafijn stof en allergenen opvangen[6]. Verbeteringen in de luchtstroom hebben de Dyson Purifier Cool Formaldehyde 20% stiller gemaakt, zonder concessies te doen aan de zuiveringsprestaties van de machine.

De binnen-generatie
Iedere dag ademt een mens meer dan 9.000 liter lucht in[7], zelfs vòòr 2020 spendeerden we al 90% van onze tijd binnen door[8]. Nu onze huizen steeds meer een ruimte worden waar we werken en sporten, maar ook slapen en spelen, is de kwaliteit van de lucht die we inademen ontzettend belangrijk. Bronnen van vervuiling zijn aanwezig in alle aspecten van ons dagelijks leven. Zoals de PM2.5 (zoals rook en roet) die wordt uitgestoten tijdens het koken, VOS (vluchtige stoffen) die vrijkomen uit schoonmaakproducten en de voortdurende uitstoot van formaldehyde uit onze woonkamermeubels.

Dyson’s nieuwe Purifier Formaldehyde-reeks is verbeterd en weerspiegelt de nieuwste technologie op drie kerngebieden: detectie, filtratie en akoestiek.

1. Nauwkeurige detectie en vernietiging van formaldehyde. Naast de bestaande deeltjes NO¬2, VOS, temperatuur- en vochtigheidssensoren, zorgt de toevoeging van een intelligente formaldehyde-sensor voor een nauwkeurige detectie van deze verontreinigende stof tijdens de levensduur van de machine. Formaldehyde-sensoren op gelbasis kunnen geleidelijk verslechteren en na verloop van tijd zelfs uitdrogen. Met behulp van een elektrochemische cel droogt de Dyson formaldehyde-sensor niet uit. Dysons unieke intelligente algoritme controleert de gegevens elke seconde en detecteert selectief om verwarring met andere VOS te voorkomen. Het Selective Catalytic Oxidization (SCO)-filter van Dyson vernietigt formaldehyde continue op moleculair niveau[9]. Het katalytische filter heeft een unieke coating, met dezelfde structuur als het Cryptomelane-mineraal. Hiermee wordt formaldehyde opgevangen en vernietigt, waarna het wordt afgebroken tot kleine hoeveelheden water en CO2 zonder het ooit te hoeven vervangen.

2. Volledige HEPA-filtratie. Niet alleen het filter in de nieuwe luchtreinigers voldoet aan de HEPA H13-standaard, dit geldt voor de hele machine[10]. Het vangt het H1N1 virus[11] en 99,95% van de deeltjes zo klein als 0,1 micron op, zoals allergenen, bacteriën[12], pollen en schimmelsporen. Dyson-ingenieurs hebben met forensische precisie de machine volledig gesealed. Hiermee wordt voorkomen dat vuile lucht langs de filters gaat en terug de kamer inblaast.

3. Dyson Purifier Cool: ontworpen om 20% stiller te zijn[13]. Dyson--ingenieurs hebben de geluidsuitstoot van de Dyson Purifier Cool verminderd zonder concessies te doen op de luchtzuivering van de machine. De sleuf waaruit de lucht de machine verlaat is vergroot en de geometrie is verbeterd. De verminderde hoeveelheid wrijving tussen de lucht en het oppervlak van de machine zorgt voor minder geluid. Het geluid werd verminderd van 64 naar 61 decibel bij maximale ventilatorsnelheid.

Air Multiplier technologie
Met behulp van Dyson’s Air Multiplier technologie kan de machine gezuiverde lucht naar elke hoek van de kamer projecteren[14]. Met de automatische modus kan de machine de gewenste kamertemperatuur[15] en luchtkwaliteit behouden, terwijl de machine volledig kan worden bediend met de Dyson Link-app en kan worden geactiveerd met spraakbesturing[16].

Ontworpen voor echte huizen
Dyson luchtreinigers zijn ontworpen voor echte ruimtes. De industriestandaard voor het testen van luchtreinigers meet de prestaties van machines met behulp van een laboratoriumtest dat wordt uitgevoerd in een kamer van 12m², met een plafondventilator om de lucht te laten circuleren en een sensor die de luchtkwaliteit meet. Voor een meer representatieve test is de POLAR-test van Dyson gebaseerd op een kamergrootte van 27m² zonder toegevoegde ventilator en gebruikt acht sensoren in de hoeken van de kamer en één sensor in het midden om gegevens over de luchtkwaliteit te verzamelen.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe luchtreinigers zijn verkrijgbaar vanaf nu via dyson.nl. De Dyson Purifier Cool kost € 599,-, de Dyson Purifier Cool Formaldehyde € 649,-, de Dyson Purifier Hot+Cool heeft een adviesprijs van € 649,- en ten slotte heeft de
Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde een prijskaartje van  € 699,-

Extra informatie

Garantie: Dyson luchtreinigers hebben 2 jaar garantie op onderdelen en gebruik.
Afstandsbediening: Een magnetische afstandsbediening kan netjes bovenop de machine worden opgeborgen.
Slaaptimer: Vooraf ingestelde intervallen van 15 minuten tot 9 uur.
Dyson Link app: beschikbaar voor iOS en Android, de Dyson Link app stelt je in staat om luchtvervuiling binnenshuis, temperatuur en vochtigheid te volgen en biedt onderhoudsondersteuning en probleemoplossing.
Voice Control: te gebruiken met Google Home, Alexa en Siri.
Nachtmodus: bewaakt en zuivert met behulp van de stille instellingen, met een gedimd scherm.

Voetnoten
[1] Particle challenge door DEHS-olie gespecificeerd in EN1822 in een kamer gespecificeerd in ASTM F3150. Getest in Max-modus bij IBR US, voor een efficiëntie van de hele machine van meer dan 99,95%.
2 20% stiller dan de voorganger van deze machine, alleen van toepassing op Dyson Pure Cool en Dyson Pure Cool Formaldehyde.
3 Volledige machinetests van derden op basis van GB / T 18801-2018 formaldehyde cumulatieve schone massatests met continue injectie totdat een plateau van formaldehyde CADR is bereikt. Resultaten kunnen in de praktijk verschillen.
4 WHO-richtlijnen voor de kwaliteit van de binnenlucht: geselecteerde verontreinigende stoffen, Wereldgezondheidsorganisatie, 2010.
5 Getest op filtratie-efficiëntie bij 0,1 micron (EN1822, ISO29463).
6 En zelfs formaldehyde vernietigen
7 ‘How your lungs get the job done’ American Lung Association, 2017.
8 ‘Combined or multiple exposure to health stressors in indoor built environments,’ World Health Organization Regional Office for Europe, Edited by Dimosthenis A Sarigiannis, pg 9, 2013.
9 Volledige machinetests van derden op basis van GB / T 18801-2018 formaldehyde cumulatieve schone massatests met continue injectie totdat een plateau van formaldehyde CADR is bereikt. Resultaten kunnen in de praktijk verschillen.
10 Particle challenge door DEHS-olie gespecificeerd in EN1822 in een kamer gespecificeerd in ASTM F3150. Getest in Max-modus bij IBR US, voor een efficiëntie van de hele machine van meer dan 99,95%.
11 En vernietigt zelfs formaldehyde
12 Gehele machine getest door onafhankelijk extern laboratorium Airmid (Ierland) voor het opvangen van influenza A (H1N1)
13 20% stiller dan Dyson’s voorganger van dit model en geldt alleen voor Dyson Pure Cool en Dyson Pure Cool Formaldehyde.
14 Getest op luchtprojectie (DTM801), zuiveringsdekking in een ruimte van 81m3 (TM-003711) en verwarmingsprestaties in een ruimte van 35m3 (DTM 961).
15 Geldt alleen voor de verwarmingsfunctie.
16 Vereist apparaat om app, wifi of mobiele data, Bluetooth 4.0-ondersteuning en iOS-versie 10 of Android-versie 5 (of hoger) uit te voeren. Er kunnen standaard data- en berichttarieven van toepassing zijn. Voor stembesturing is een compatibel apparaat vereist.

Dyson Purifier (Formaldehyde) serie

Machines

Functie

Dyson Purifier Cool

Dyson Purifier Cool Formaldehyde

Dyson Purifier Hot+Cool

Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde

Ventilator

X

X

X

X

Verwarmen

   

X

X

Formaldehyde Sensing & Capture

 

X

 

X

Kleuren

White/silver

Gold/white

White/silver

Gold/white

Prijzen

EUR 599,-

EUR 649,-

EUR 649,-

EUR 699,-

 

Machines

Functie

Dyson Purifier Cool

Dyson Purifier Cool Formaldehyde

Dyson Purifier Hot+Cool

Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde

Ventilator

X

X

X

X

Verwarmen

   

X

X

Formaldehyde Sensing & Capture

 

X

 

X

Kleuren

Wit/zilver

Goud/wit

wit/zilver

Goud/wit

Prijzen

€ 599,-

€ 649,-

€ 649,-

€ 699,-

Dyson Purifier Hot Cool Formaldehyde scocombifilter