Het terugleveren van energie aan het net gaat sommige bezitters van zonnepanelen minder geld opleveren, omdat er meer kosten in rekening worden gebracht. Het opslaan van energie aan huis wordt dus steeds aantrekkelijker en daarom komt EcoFlow met de thuisbatterij EcoFlow PowerOcean en DC Fit.

EcoFlow biedt veel handige producten aan, zoals de EcoFlow DELTA 2 Max draagbare power station, de draagbare EcoFlow Wave 2 airco en verwarming, de Blade robotmaaier en de draagbare Glacier koelbox. Nu komt EcoFlow met de thuisaccu EcoFlow PowerOcean en DC Fit. Wanneer je energie opwekt door middel van zonnepanelen en het niet daadwerkelijk gebruikt, dan lever je het terug aan het net. Dit kost de energiebedrijven steeds meer werk en geld en men worstelt met de kosten daarvan. Sommige bedrijven in deze sector overwegen daarom bezitters van zonnepanelen extra te gaan belasten voor deze kosten. Energieleverancier Vandebron heeft dit al aangekondigd en dat gaat klanten van Vandebron met zonnepanelen maandelijks tussen de 10 en 20 euro schelen.

Gebruik of sla het op
De meest eenvoudige oplossing om geen energie terug te leveren, is door het te gebruiken. Je laat de wasmachine draaien op zonnige dagen, je hangt de elektrische fiets en de auto aan de lader, en ga zo maar door. Ook hier zit een grens aan en dan blijft er nog maar een ding over, sla je overtollige energie op. Dit betekent dat er een opslagmogelijkheid geïnstalleerd moet worden in het huis. Deze techniek wordt steeds aantrekkelijker en eenvoudiger.

EcoFlow maakt het opslaan van zonne-energie mogelijk voor iedereen
EcoFlow wil individuen en gezinnen onafhankelijk maken door gebruik te maken van duurzame energieoplossingen. Het opslaan van (zonne-)energie is hierin een belangrijke pijler. En daarom steekt EcoFlow veel tijd en energie in deze producten. De PowerOcean en PowerOcean DC Fit zijn hier het resultaat van. Met de Ecoflow PowerOcean sla je efficiënt en veilig energie op van je zonnepanelen om het op een later moment te gebruiken.

EcoFlow PowerOcean
De PowerOcean is bestand tegen lage temperaturen en heeft een IP68-rating. Daarom kan bij buiten gemonteerd worden. Het systeem bestaan uit een 10kW hybride omvormer, 5kWh-batterij voor de daadwerkelijke opslag en de software in de vorm van een app en een webportaal. Naast de eenvoudige installatie van de Ecoflow PowerOcean is er nog een ander groot voordeel. Het systeem is zeer eenvoudig uit te breiden met extra batterijen. De 5kWh-batterij is eenvoudig en zonder installatie te stapelen en uit te breiden tot een maximale capaciteit van 45 kWh.

In het kort
* Ecoflow PowerOcean is een 3fase-opslagsysteem voor zonne-energie, bestaande uit een 10kW hybride omvormer met 800V batterij input en 5kWh batterijen voor opslag.
* De basiscapaciteit van de opslag is een 800V 5kWh-batterij en (eventueel later) uit te breiden tot maximaal 45 Kwh.
* 15 jaar garantie, 6000+ laadcycli, CATL LFP batterijcellen en SG ready.
* Door de IP65, hitte- en koude protectie.
* Parallel geschakeld dus altijd in bedrijf.
* Eenvoudige en snelle installatie en ontvangt OTA-updates.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

EcoFlow PowerOcean indoor 1

EcoFlow PowerOcean DC Fit
Retrofitten is het toevoegen van nieuwe technologie aan bestaande apparaten. Dat is precies het unieke van de EcoFlow PowerOcean DC Fit. De PowerOcean DC Fit 'hang' je eenvoudig tussen de zonnepanelen en de bestaande omvormer. De PowerOcean DC Fit is een variatie op de standaarduitvoering. Dit product sluit je namelijk zeer eenvoudig aan op je huidige zonnepanelen en omvormer om daarna de niet-verbruikte zonne-energie op te slaan. Ook hier kun je de 5kWh-batterijen stapelen naar een maximum van 45 kWh en gebruik maken van de app en de webportaal voor het managen van de energie.
EcoFlow denkt ook na over de praktische kant van dergelijke apparaten. Zo is de PowerOcean en de PowerOcean DC Fit ook buiten het huis te plaatsen. Door het IP68-certificaat kun je het ook onder de carport, aan de gevel of in de garage monteren. In de winter verwarmt het systeem de batterijen, zodat de werking optimaal blijft.

Beschikbaarheid
De EcoFlow PowerOcean is verkrijgbaar in Nederland vanaf 1 juli. Consumenten kunnen zich met hun e-mailadres registreren op de website van eu.EcoFlow.com voor gratis offertes. De PowerOcean DC Fit zal op een later tijdstip beschikbaar zijn.

Meer informatie over de PowerOcean en de PowerOcean DC Fit kun je hier vinden.

EcoFlow PowerOcean indoor 2