EcoFlow lanceert de Blade robotmaaier, de draagbare Glacier koelbox en de Wave 2 airco. Deze nieuwe slimme apparaten op batterijen zijn bedoeld voor thuis, buitenshuis en onderweg.

Het bedrijf EcoFlow is goed actief op het gebied van milieuvriendelijke energie-oplossingen. Nu kondigt Ecoflow de beschikbaarheid in Nederland en België aan van hun nieuwe slimme apparaten: de draagbare EcoFlow Wave 2 airco en verwarming, de EcoFlow Blade robotmaaier en de draagbare EcoFlow Glacier koelbox. Over de laatste twee artikelen lees je in dit artikel meer, klik hier voor de de draagbare EcoFlow Wave 2 airco en verwarming. Deze apparaten maken gebruik van de voordelen van EcoFlow's batterijtechnologie om energiezuinige prestaties te leveren.

Nieuwe Ecoflow slimme apparaten
• EcoFlow Blade is 's werelds eerste robotmaaier voor het maaien en opvegen van gras en bladeren met virtuele grensnavigatie en het ontwijken van obstakels.
• EcoFlow Glacier is 's werelds eerste draagbare koelbox met gescheiden koel- en vriescompartiment, geïntegreerde ijsblokjesmachine en verwijderbare batterij.
EcoFlow Wave 2 is een krachtige, draagbare airconditioning en verwarming met add-on batterij.

EcoFlow Blade probleemloos maaien en opvegen
EcoFlow Blade is de eerste intelligente robotmaaier die behalve in staat is om automatisch het gras te maaien ook grasresten, takjes en bladeren kan opvegen. Hiermee bespaar je tijd en wordt gazononderhoud ook leuker en eenvoudiger.
De Blade kan dus niet alleen het gras maaien, maar ook vegen. Met zijn Lawn Sweeper Kit gebruikt de Blade een geavanceerde LiDAR-sensor (Laser imaging Detection And Ranging) en een ingebouwde camera om grasresten, takjes en bladeren te lokaliseren en op te ruimen, voordat het op een vooraf ingestelde locatie wordt gedeponeerd.
In tegenstelling tot andere robotmaaiers die fysieke grensmarkeringen nodig hebben, kunnen Blade-gebruikers de omtrek van het gazon bepalen in de EcoFlow-app en de maaier binnen deze virtuele grenzen laten werken. Hiervoor gebruikt de Ecoflow Blade zijn LiDAR-sensor, de ingebouwde camera en X-Vision real-time kinematic (RTK) navigatie. Gecombineerd zorgen deze technieken ervoor dat de Blade alles maait en opveegt wat gemaaid en opgeveegd moet worden en vooral alles laat staan wat niet gemaaid moet worden.
Dezelfde technologie helpt de Blade ook om obstakels te vermijden. Dit voorkomt dat de maaier vast komt te zitten en tussenkomst van de gebruiker vereist en het gras beschadigt. Dankzij de grote omni-directionele wielen van Blade kan hij ook obstakels tot wel 40 mm hoog overwinnen.
De Blade beschikt over 4G en eSIM, zodat gebruikers altijd de exacte locatie kunnen volgen en bij diefstal het apparaat kunnen tracken. Het mes wordt geleverd met "3+1" jaar garantie en levenslange gratis vervanging van accessoires.

EcoFlow Glacier: eerste draagbare koel-vriescombinatie met geïntegreerde ijsmaker
EcoFlow Glacier is een innovatieve draagbare koel-vriescombinatie met een ingebouwde ijsblokjesmachine en een verwijderbare batterij. De Glacier heeft een inhoud van liefst 38 liter en maakt het makkelijker om je eten en drinken koud te houden wanneer je onderweg bent, of op vakantie.
Met een verwisselbare batterij van 298 Wh biedt de Glacier 40 uur koeling of 19 uur een temperatuur onder het vriespunt op een enkele lading van deze accu. Heb je wat verkoeling nodig voor je drankje? De Ecoflow Glacier kan 18 ijsblokjes maken in 12 minuten en heeft twee opbergvakken met onafhankelijke temperatuurregeling voor gelijktijdig koelen en vriezen.
De Glacier is uitgerust met een krachtige compressor en kan afkoelen van 30°C tot 0°C in slechts 15-20 minuten wanneer je gebruikmaakt van de Max Mode. Heb je geen haast en wil je minder energie verbruiken, dan maak je gebruik van de Eco-modus.
Voor het apparaat zijn accessoires beschikbaar, zoals de inklapbare handgreep en wielen om hem makkelijk te verplaatsen. De Glacier kan zelfs dienen als draagbare oplader voor kleine elektronica zoals laptops en telefoons.
Glacier biedt maximale flexibiliteit als off-grid oplossing. Het kan worden opgeladen via wisselstroom 220/230v, een autolader 12/24v, draagbare zonnepanelen of via een accu die in het apparaat wordt geschoven.

Prijzen en beschikbaarheid
De EcoFlow Blade, Glacier en Wave 2 zijn per direct te koop bij de bekende retailers en etailers, waaronder Obelink, Solar Power Supply, Prepshop.nl en eu.ecoflow.com
De EcoFlow Blade wordt verkocht voor € 2.999,-. De Lawn Sweeper Kit kost € 799,-. Wanneer je beide producten samen koopt, betaal je tijdelijk € 3.699,-.
De EcoFlow Glacier wordt verkocht voor € 1.199,- en is verkrijgbaar met een 298 Wh extra batterij, die afzonderlijk wordt verkocht voor € 299,-. Beide producten worden tijdelijk ook samen verkocht voor € 1.399,-. De makkelijk te demonteren handle en wieltjes zijn als accessoire-pakket te koop voor € 119,-.

EcoFlow Blade robotmaaier gras online