De naam Signify ken je waarschijnlijk van het merk Philips Hue, maar Signify biedt ook slimme verlichting aan onder het goedkopere alternatief Wiz. Hier vind je de review van Wiz Elpas wandlamp.

Naast de bekende producten van Philips Hue brengt moedermaatschappij Signify nog meer slimme verlichtingsproducten onder een andere merknaam uit: Wiz. Inmiddels zijn er al veel producten van Wiz verschenen, die (meestal) net zo slim zijn maar wel goedkoper. Zo hebben we al eerder onder andere de Wiz Squire tafellamp getest en ook de slimme Spacesense-techniek. Voor het verlichten en verfraaien van je tuin, terras, oprit of balkon bracht Wiz onlangs twee nieuwe producten uit die bestand zijn tegen elk weertype en tegelijkertijd van alle slimme verlichtingsopties zijn voorzien: de nieuwe WiZ Elpas-wandlamp voor buiten en de stijlvolle WiZ-grondspots zijn ook bedoeld voor buiten. In dit artikel vind je de review van de Wiz Elpas wandlamp.

Wiz Elpas wandlamp design
De in zwart uitgevoerde Elpas wandlamp is 16,4 cm hoog, 13,4 cm lang en 10,9 cm breed en weegt iets meer dan een halve kilo. Hij is gemaakt van metaal en kunststof en ziet er mooi uit. De hoogwaardige, weerbestendige materialen zorgen voor een goede bescherming tegen direct zonlicht, zware regenval of ijzige temperaturen.

Installatie Wiz Elpas wandlamp
Net als bij producten van Philips Hue is het installeren van de Wiz-producten simpel via het principe plug and play. Alles wordt meegeleverd om snel aan de slag te gaan om de Elpas te monteren en installeren. Overigens raadt Wiz wel aan om dit monteren te doen door een professional, want hij moet wel worden aangesloten op je stroonnet.
Het installeren zal je weinig problemen opleveren, zeker als je al beschikt over de gebruiksvriendelijke Wiz-app. Wel moet je de Elpas in je wifinetwerk opnemen, dus als je deze buitenlamp verder weg in je tuin plaatst, moet je wel over goede wifi beschikken. Al snel zie je na het monteren en installeren de Elpas wandlamp in de app. (artikel gaat verder onder de afbeelding)

Wiz Elpas app online
De Elpas wandlamp verschijnt in de gebruiksvriendelijke Wiz-app

Prettig is ook dat je de lampen kunt bedienen terwijl je niet thuis bent. Ook kun je schema's instellen om ze automatisch in en uit te laten schakelen.

Elpas wandlamp kleuren
Zoals gezegd is de nieuwe ELPAS-wandlamp bedoeld voor buiten. Met verschillende lichtmodi en een keuze uit meer dan 16 miljoen kleuren komt elke tuin, terras of balkon nog mooier tot zijn recht.
Je kunt een beetje ‘spelen’ met de kleuren om die kleur te krijgen die je voor je lamp wil gebruiken. Die kun je vervolgens opslaan als scéne om deze te gebruiken voor het sfeermoment die je wilt hebben. Hoewel het op deze afbeelding niet heel goed overkomt, is dit een rode kleur. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Wiz Elpas rood

Prijs en beschikbaarheid
De WiZ Elpas-wandlamp voor buiten is nu beschikbaar en heeft een adviesprijs van 89,99 euro.

Conclusie
De WiZ Elpas-wandlamp is een aanwinst voor elke tuin, balkon, terras of oprit. Hij is gemakkelijk te installeren en te bedienen en biedt volop instelmogelijkheden.

Wiz Elpas wandlamp

Adviesprijs: € 89,99

4 en half sterren
Pluspunten

+ makkelijk te installeren
+ eenvoudig te bedienen
+ veel instelmogelijkheden

Minpunten
- alleen in zwart
- niet de goedkoopste