WiZ is het broertje van Philips Hue, maar waar je bij veel (oudere) producten uit het Philips Hue-assortiment een speciale bridge nodig hebt om ze te kunnen gebruiken, hoeft dat bij WiZ-producten niet.

 Aad Munsterman en Rob Coenraads


wiz squire table lamp product 1 2
Deze WiZ-producten zijn direct verbonden met wifi (en/of bluetooth) en worden bediend via een app op je smartphone of tablet. Bovendien zijn ze over het algemeen goedkoper dan de Philips Hue-producten. 

De WiZ Squire is een tafellamp met gekleurde led-verlichting en heeft een opvallend ontwerp: de lamp is rond, heeft witte randen, is schuin aan de bovenkant met scherpe randen en afgerond aan de onderkant. Opvallend is ook dat zowel de boven- als onderrand is voorzien van led-verlichting. Hij is gemaakt van kunststof, meet 13,4 x 13,4 x 13,4 centimeter en weegt 680 gram. De ingebouwde led-lamp heeft een levensduur tot 25.000 uur, dus je kunt wel even vooruit. 

Het installeren van de Nederlandstalige WiZ-app (Android en iOS) is gemakkelijk en de instelmogelijkheden zijn overzichtelijk en gemakkelijk te hanteren. Bovendien kun je verschillende kleurenschema’s en vaste of verschillende pulserende lichten instellen. Behalve dat je hem als tafellamp kunt gebruiken, kun je hem ook in een hoek van een kamer zetten en dankzij een mooi kleureffect is deze nu gezellig en warm verlicht.

Conclusie: deze gebruiksvriendelijke lamp doet wat hij belooft, is in een mum van tijd aangesloten, is makkelijk te bedienen (ook via spraakassistent) en biedt volop kleurinstellingen.


Product
: WiZ Squire

4 en half sterren

 

Prijs: € 54,99sterren 4.5

Pluspunten
* mooi ontwerp
* makkelijk bedienbaar
* volop kleurinstellingen

Minpunten: 
* mag meer licht geven