Samsung lanceert vandaag Unbox & Discover 2023 met de introductie van de nieuwste TV line-up. Dit moet zorgen voor een heel mooie kijkervaring met superieure beeldkwaliteit, geavanceerde functionaliteiten en de nieuwste SmartThings-update, aldus Samsung.

Samsung heeft een heel breed assortiment aan producten, zoals smartphones, ssd's en soundbars. Op het gebied van tv's is Samsung erg succesvol: in 2022 stond het voor het zeventiende achtereenvolgende jaar aan de top van de wereldwijde tv-markt. Nu presenteert Samsung met Unbox & Discover 2023 de nieuwste line-up van tv's, ook via YouTube. Tip, spoel in die video naar 12:25 minuut als je alleen geïnteresseerd bent in de nieuwe tv's.

Samsung Neo QLED
De nieuwste Neo QLED-modellen beschikken volgens Samsung over een uitstekende beeldkwaliteit, een mooi ontwerp, prima connectiviteit en een heel goed geluid. Zo kun je nu genieten van je favoriete content in 8K, ook op YouTube, dankzij Auto HDR Remastering. AI-remastering kan lage kwaliteit audio-opnamen verbeteren, terwijl je tv-luidsprekers dankzij Q-Symphony goed samenwerken met compatibele soundbars om individuele geluidseffecten nauwkeurig aan te sturen.

Samsung OLED
Het OLED-assortiment van Samsung heeft verschillende upgrades gekregen, waaronder de Quantum Dots. Met geavanceerde kunstmatige intelligentie worden afbeeldingen van lage kwaliteit opgeschaald, wat zorgt voor een mooie ervaring met heel veel detail. Samsung OLED biedt ook goede audio, met ondersteuning voor Dolby Atmos en Object Tracking Sound+ (OTS+), waarbij de tv de content analyseert en geluid afspeelt dat volgt wat er op het scherm gebeurt. Deze functionaliteiten zijn beschikbaar op de modellen S95C en S90C.

Samsung TV Plus en de Game Pass van Xbox
Er is een uitgebreid aanbod aan diensten, zoals Samsung TV Plus en de Game Pass van Xbox, voor wie op zoek is naar entertainment of games. Met de Game Pass van Xbox heb je toegang tot meer dan 1000 games van Xbox en andere gamingsdiensten en deze kan je direct streamen zonder dat er een console nodig is. Het enige wat je nodig hebt, is een draadloze controller en een goede internetverbinding.
Samsung TV Plus is vooraf geïnstalleerd op alle Samsung Smart TV's en geeft toegang tot duizenden tv-programma's en films, allemaal op één plek. Zo krijg je gratis entertainment wanneer je maar wilt.

Duurzaamheid en milieu
Bovendien toont Unbox & Discover de voortgang van Samsung op het gebied van duurzaamheid, zoals het streven naar een minder milieubelastende levenscyclus van producten. De tv's, monitoren, digital signage-producten en afstandsbedieningen van 2023 bevatten allemaal geüpcyclede materialen en worden geleverd in verpakkingen die tijdens de productie minder inkt en nietjes gebruiken. De nieuwe, derde generatie SolarCell-afstandsbediening is volledig batterijloos en kan worden opgeladen via 2,4GHz Radio Frequency Harvesting: hij haalt zijn stroom uit de verdwaalde signalen van wifi-routers. Je kunt bovendien de AI-energiemodus activeren via je telefoon of tv, zodat je het energieverbruik kunt volgen en beheren.

SmartThings en Connectiviteit
Alle Samsung-tv's zijn verbonden met SmartThings, waardoor apparaten in huis gemakkelijk met elkaar kunnen verbinden. Hiermee krijg je toegang tot een open en uitgebreid ecosysteem van producten en partners vanaf het moment dat je je nieuwe apparaat uit de doos haalt.
Dankzij de Home Connectivity Alliance is SmartThings compatibel met verschillende merken, waardoor de apparaten die je al hebt naadloos kunnen worden gekoppeld aan nieuwe apparaten.
SmartThings is ontwikkeld met veiligheid als uitgangspunt. Samsung Knox Vault slaat gevoelige informatie zoals pincodes en IoT-sleutels op in een geïsoleerde chip, waardoor ongeautoriseerde toegang wordt voorkomen.

Unbox & Discover 2023 kijken
Unbox & Discover wordt gelanceerd op 5 april en kan worden bekeken op Samsung TV Plus en YouTube. Daarnaast zal in week 16 en 17 de lancering van de nieuwe S95C plaatsvinden.

Samsung SmartThings