De WQ930B is het kleinere broertje van de W990B 656W/11.1.4Ch soundbar en daarmee € 500,- goedkoper.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Samsung HW Q930B

De kit bestaat uit een lange soundbar (111x12x5cm), een forse woofer (40x40x21cm) en twee kleine (13x14x21cm) luidsprekers voor de achterwand, alles bedoeld voor de wat grotere tv’s.

De koppelingen met woofer en achterluidsprekers zijn draadloos, verder is er SPDIF voor directe koppeling met een tv, een hdmi-eARC en een hdmi voor koppeling naar tv of ander apparaat. Wifi-koppeling is mogelijk via Google Cast, AirPlay2, Spotify Connect en bluetooth vanaf telefoon of tablet. Naast een bedieningspaneeltje op de soundbar en de meegeleverde afstandsbediening is hij ook te bedienen via de Samsung SmartThings-app; koppelingen zijn ook mogelijk met Alexa en Google Assistant.

Er is brede ondersteuning voor video- en geluidsformaten en veel optimalisatie voor het geluid, o.a. kamercorrectie, spraakoptimalisatie, onderlinge balans, nachtmodus en equaliser.

De luistertest maakt diepe indruk: gesproken woord wordt helder en zonder vervorming en vertraging weergegeven en Dolby Surround doet prima zijn werk. Bij de Dolby Atmos surroundtesten komt de set volledig tot zijn recht en wordt de volledige dynamiek van het systeem gehoord en vult daarbij de gehele kamer.

De set wordt in het zwart geleverd inclusief montagemateriaal voor wandmontage en een hdmi-kabel. Al met al een krachtige Dolby Atmos surroundset van hoge kwaliteit voor net geen € 1000,- adviesprijs.

 

Product: Samsung Cinematic Q-series soundbar HW-Q930B

 PCA sterren 4 5 326

4 en half sterren


Adviesprijs: € 999,-

Pluspunten:
* complete krachtige 360-graden surroundset
* prima geluidskwaliteit

Minpunten:
* forse afmetingen
* stereo wat ingetogen