Vanaf vandaag is de Huawei MateBook 16 verkrijgbaar. Deze notebook heeft behalve een 16inch FullView Display meer prima en slimme specificaties.

Denk je aan producten van Huawei, dan zullen velen eerst denken aan hun smartphones uit de P-serie. Huawei legt echter al een tijdje de focus op andere producten uit hun portfolio, zoals notebooks, smartwatches en de slimme luidspreker Sound Joy. Vanaf vandaag is de Huawei MateBook 16 verkrijgbaar waarover je hier meer info vindt.

Ontwerp en behuizing
De Huawei MateBook 16 heeft een behuizing van hoogwaardig metaal, is robuust en heeft een mooie uitstraling. De notebook wordt geleverd in een Space Grey-kleur die is afgewerkt met een geavanceerd keramisch zandstraalproces dat de notebook een ruw oppervlak geeft. Navigeren door de notebook gaat gemakkelijk via het touchpad, met een groot glazen oppervlak voor een soepele beweging. Het scharnier is ook ontworpen voor eenvoudige en snelle toegang, zodat gebruikers de laptop makkelijk kunnen openklappen. De behuizing van de Huawei MateBook 16 is 17,8 mm dik is en weegt net geen 2 kilo: 1,99 kg.

Processor, prestaties en batterij
De Huawei MateBook 16 is uitgerust met een 7nm AMD Ryzen 5000 Series mobiele processor die op standaard voltage functioneert. Het volledig nieuwe Huawei Shark fin fan-koelsysteem bestaat uit twee pro-grade 75mm+ ventilatoren, met scharnierend luchtinlaat ontwerp en dubbele heat pipes, en moeten zorgen voor maximale prestaties terwijl het geluidsniveau laag blijft. Gebruikers kunnen ook flexibel schakelen tussen de prestatiemodus, die het TDP van de processor op 54 watt brengt om de notebook met maximale kracht te gebruiken, en de balansmodus voor een relatief efficiënter batterijverbruik.
Hoewel de Huawei MateBook 16 licht van gewicht is, beschikt hij over een 84Wh-batterij (1) die de hele dag meegaat. De notebook wordt ook geleverd met een veelzijdige 135W-adapter voor gebruikers om niet alleen hun notebook snel op te laden, maar ook Huawei-smartphones die Huawei SuperCharge ondersteunen.

Beeldscherm
De 16inch FullView Display ondersteunt tot een 2.5K resolutie met een 90 procent screen-to-body ratio. De 3:2-beeldverhouding is ook meer geschikt voor wie productiviteit belangrijk is en het schermoppervlak efficiënt voor werk willen gebruiken. Elke Huawei MateBook 16 wordt in de fabriek gekalibreerd om een professionele gemiddelde kleurnauwkeurigheid van ΔE = 1 te bereiken. Dit zorgt ervoor dat elke notebook een (levens)echte ervaring biedt, met een weergave van 1,07 miljard kleuren in 100 procent van het sRGB-kleurengamma. Niet voor niets is deze notebook de eerste in zijn soort met TÜV Rheinland certificering voor Color Accuracy en Quick Stability, wat aangeeft dat het beeldscherm het vermogen heeft om levensechte kleuren weer te geven. Comfort voor de gebruiker is ook verzekerd, want het beeldscherm produceert weinig blauw licht en flikkert niet, waardoor het werken in de avonden minder belastend is voor de ogen.

Samenwerken door slimme connectiviteit
De Huawei MateBook 16 ondersteunt PC-Smartphone Multi-screen Collaboration, waardoor gebruikers met één tik het scherm van hun smartphone op het PC-display kunnen projecteren en twee apparaten tegelijk op één scherm kunnen bedienen. Bovendien kan de notebook naadloos samenwerken met Huawei-tablets, monitoren en audioproducten om zo de creatieve behoeften van gebruikers mogelijk te maken, of ze nu alleen of met anderen (samen)werken.
Met Multi-screen Collaboration (2) kan een Huawei MatePad Pro bijvoorbeeld fungeren als een tekenblok voor spontane ideeën van gebruikers, of kan het worden ingezet als een tweede scherm om nog meer vensters te creëren voor effectief multi-tasken. De Collaborate Mode voegt synergie hieraan toe om hun productiviteit naar een hoger niveau te tillen.
De Huawei MateBook 16 kan draadloos of via een kabel ook worden aangesloten op de Huawei MateView. Samen bieden de notebook en standalone monitor een veel groter weergavegebied voor het verrichten van werk - van het inspecteren van details in illustraties tot aan het maken van kleuraanpassingen in landschapsfoto’s.

Innovatieve functies
De Huawei MateBook 16 heeft ook veel functies voor een betere productiviteit. Dit is ten eerste de Fingerprint Power Button, een twee-in-een vingerafdrukscanner en aan-uitknop die de identiteit van de gebruiker verifieert en tegelijkertijd de notebook inschakelt. Ten tweede een full-sized toetsenbord met verlichting en ergonomisch ontwerp die een prettige type-ervaring biedt en ten derde een geluidssysteem met twee luidsprekers aan de voorzijde, voorzien van een luidsprekerrooster met 3168 gaatjes voor een verbluffend geluid. En ten slotte vierde twee microfoons aan de zijkant met ondersteuning voor AI-ruisonderdrukking en mogelijkheid om tot op een afstand van vijf meter geluiden op te vangen om een goede verstaanbaarheid van de stem tijdens gesprekken en videoconferenties mogelijk te maken.

Prijs en beschikbaarheid
De MateBook 16 is per direct beschikbaar voor 1.199,99 euro verkrijgbaar via consumer.huawei.com/nl en binnenkort bij Coolblue en MediaMarkt.

(1) Nominale capaciteit.
(2) Alleen bepaalde Huawei tablets met HarmonyOS 2 of hoger ondersteunen deze functie. Deze functie kan alleen gebruikt worden in combinatie met bepaalde Huawei notebooks waarop PC Manager 11.1 of later is geïnstalleerd. De eerste tablet die deze functie ondersteunt is de Huawei MatePad Pro. Voor meer informatie over de gebruikerservaring, beperkingen en apparaten die de functie ondersteunen, kunt u contact opnemen met Huawei Customer Service.

HUAWEI MateBook 16 Product Image Grey Front 2