Waar de overige door ons bekeken testmodellen compact zijn, gooit de Huawei MateBook D15 het over een andere boeg.

matebook d15 2Dennis Gandasoebrata

De MateBook D15 is uitgerust met een flink 15,6-inch beeldscherm met full hd-resolutie. Dat maakt de laptop vooral interessant voor wie niet alleen onderweg, maar ook thuis met een comfortabel scherm aan de slag wil. De makers hebben zoveel mogelijk schermruimte uit het model weten te persen: de randen rondom meten slechts 5,3 millimeter.

Verder is er aandacht besteed aan het minimaliseren van het geluid dat door de ventilator wordt voorgebracht, door gebruik te maken van een eigen ventilatormodel met dunne bladen. De aan-uitknop werkt bovendien als vingerafdruklezer, zodat je geen wachtwoord meer hoeft te gebruiken en meteen inlogt bij het inschakelen van de laptop.

Op het gebied van aansluitingen wint de MateBook D15 het: naast een hoofdtelefoonaansluiting vinden we 2 USB 2.0-poorten, 1 USB 3.2-poort en een usb-aansluiting. Ook maakt een volwaardige hdmi-poort deel uit van de configuratie. De MateBook D15 is dan ook prima geschikt als vervanger van een eventuele desktop-pc. Reken op een gewicht van zo’n 1,56 kg.

 

Product: Huawei Matebook D15

4 sterren

Adviesprijs: vanaf € 599,-
Pluspunten: 
* ruime hoeveelheid poorten
* ingebouwde vingerafdruklezer
Minpunten
* plastic behuizing
* minder handzaam