De nieuwe Huawei Watch GT 3 46mm heeft bijna alles in huis om de smartwatch te zijn die je wilt hebben. Lees in deze review of dat ook zo is.

Huawei moet het bij ons al langere tijd  niet van zijn smartphones hebben. Huawei heeft echter veel meer te bieden dan de nieuwste Huawei 50 Pro en Huawei 50 Pocket. Zo brengt Huawei uitstekende Matebooks (notebooks) en prima Freebuds (oordopjes) uit en onlangs nog een Mateview (monitor) en Joy (bluetooth speaker). Ook op het gebied van smartwatches staat Huawei zijn mannetje, zo blijkt onder meer uit de review van de nieuwe Huawei Watch GT 3 46mm.

Design Huawei Watch GT 3
Qua ontwerp heeft Huawei het bij zijn smartwatches prima voor mekaar. Ze zien er stijlvol uit en dat geldt ook voor deze Huawei Watch GT 3. Het heldere 1,43” AMOLED-aanraakscherm van de Watch GT 3 46mm zit verwerkt in een roestvrijstalen horlogekast die de horloge de nodige stevigheid biedt. Desondanks is deze aantrekkelijke smartwatch een lichtgewicht: zonder bandje weegt de Huawei Watch GT 3 46mm slechts 42,6 gram en is hij 11mm dik, terwijl de Huawei Watch GT 3 42mm 35 gram weegt en 10,2mm dik is. Aangezien ik deze smartwatch ook ’s nachts draag, is een licht draagcomfort erg prettig. Het scheelt ook dat ik ditmaal een mooi bruin leren bandje gebruik die natuurlijk anders is dan de roestvrijstalen versie. Maar veel maakt het echter niet uit, want die laatste draag ik normaliter bij de Watch 3 Pro en daar heb ik geen last. Hij beschikt verder over gehard glas en gebogen randen die stijlvol ogen.
Aan de rechterzijkant, ter hoogte van de 2 op de wijzerplaat, zit een roterende kroon. Dit draaiwiel kun je draaien om te scrollen, door apps te navigeren en te zoomen en je kunt hem ook indrukken om een menuoptie te selecteren. Onder de kroon, ter hoogte van de 4 op de wijzerplaat, zit een vrij platte knop. Bij het indrukken hiervan keer je terug naar het vorige menu of je start een workout/training.

Interface
De nieuwe interface voor alle opties ziet er ‘schaakbordachtig’ uit en je kunt de launcher vrij bewegen en dus ook inzoomen. Door de Always On display Dials (AOD's) blijft het scherm van de smartwatch aan tijdens dagelijks gebruik; daarnaast kan je horloge aan ‘springen' via het optillen van je pols.

Sportieve prestaties Huawei Watch GT 3
Mooi dus dat je met de Huawei Watch GT 3 absoluut gezien mag worden, het gaat er natuurlijk ook om wat hij presteert. Huawei richt zich namelijk met deze Watch GT 3 zeker op sportieve gebruikers. Zo ondersteunt deze smartwatch liefst ruim 100 workout- of trainingsmodi die je prestaties monitoren, waaronder 12 outdoor workouts (hardlopen, wandelen, bergbeklimmen, wandelen, fietsen, zwemmen in open water, triatlon, skiën, snowboarden, langlaufen en golfen) en 6 indoor workouts (wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen in het zwembad, vrije training, crosstrainer en roeimachine). Bizar veel, Huawei noemt de Watch GT 3 niets voor niets je persoonlijke trainer.

Hardlopen
Zeker als je een (beginnende) hardloper bent, ben je aan het juiste adres met deze smartwatch. Er zijn veel hardloopopties te kiezen en zo kun je bijvoorbeeld via Trainingsplan een hardloopplan maken, het trainingsplan past zich direct aan je prestaties aan en werkt prima. Ook handig dat je naderhand je loopsessie makkelijk kunt analyseren. Tevens ben ik tevreden over de redelijk nauwkeurige locatiebepaling van het hardlooptraject dankzij de ondersteuning van 5 satellietnavigatiesystemen (Dual-Band Five-System GNSS-positionering). Bovendien kun je bellen of gebeld worden via het horloge, want de GT 3 is uitgerust met een ingebouwde microfoon. Wel zo prettig dat je tijdens het hardlopen meteen kunt zien wie er belt zonder meteen je smartphone te pakken. Al met al uitstekend geschikt voor de hardlopers onder ons.

Sensoren
Behalve het nauwkeurig bijhouden van je sportieve prestaties, kun je ook nauwkeurig je gezondheid volgen. Zo houden biometrische sensoren o.a. je hartslag, zuurstofniveau (SpO2), huidtemperatuur, stress en slaap bij. De accuraatheid van de hartslagmeter is verbeterd dankzij o.a. 8 fotodiodes en de geheel nieuwe PPG 5.0 module. Minder tevreden ben ik over het bijhouden van mijn slaap: regelmatig geeft hij teveel slaapuren aan, je weet zelf wel ongeveer hoe laat je gaat slapen en wakker wordt…

Batterijduur
Ondanks dat de Huawei Watch GT 3 46mm van alles bijhoudt, heeft hij een indrukwekkende batterijlevensduur van 14 dagen bij normaal gebruik. Blijkbaar ben ik geen normale gebruiker, want dat heb ik zelf niet gehaald. Niettemin kun je lange tijd gebruikmaken van de Watch GT 3 46mm, terwijl de Huawei Watch GT 3 42mm een aangegeven batterijlevensduur van 7 dagen biedt bij normaal gebruik.

Software en ondersteuning
Terwijl de voorganger Watch GT 2 nog draaide op Huawei's eigen LiteOS, is de Huawei Watch GT 3 uitgerust met HarmonyOS 2.1. En dat is ook ontwikkeld door Huawei en qua uniformiteit met andere Huawei-toestellen is dat wel zo prettig. Wil je optimaal gebruikmaken van deze Watch, dan zul je overigens Huawei’s prima Gezondheids-app moeten downloaden in de AppGallery van Huawei op je Android-telefoon of iPhone.
Huawei geeft aan dat het aantal apps van derden op de Huawei Watch GT 3 is toegenomen op het gebied van het dagelijks leven, reizen, gamen, entertainment, werk, fitness en gezondheid. Niettemin blijft dat bij HarmonyOS helaas achter vergeleken bij Android en iOS die veel meer (bekende) apps ondersteunen. Verder missen we wel ondersteuning voor contactloos betalen, dat is altijd handig voor een smartwatch.

Conclusie
Ben je op zoek naar een smartwatch en ben je bovendien sportief aangelegd, dan is de Huawei Watch GT 3 een uitstekende keuze: hij ziet er prachtig uit, heeft een helder scherp scherm, beschikt over heel veel sportmodi en heeft een prima batterijduur en prijs, oftewel zeker een aanrader.

Prijs en beschikbaarheid
De Huawei Watch GT 3 is al verkrijgbaar en heeft de volgende adviesprijzen voor de Huawei Watch GT 3 46mm: Black € 249,99, Brown Leather € 269,99 en Stainless Steel € 329,99. De Huawei Watch GT 3 42mm heeft de volgende adviesprijzen: Black € 229,99, White Leather € 249,99 en Milanese Gold € 299,99.
Koop je de Huawei Watch GT3 of Huawei Watch GT Runner nog in de maand februari, dan krijg je een gratis Huawei FreeBuds 4i ter waarde van € 79,- cadeau.

4 en half sterren

Huawei Watch GT 3

+ prachtig design
+ mooi helder scherm
+ lange batterijduur
+ ruim 100 sportmodi

- nog te weinig (bekende) apps van derden
- geen contactloos betalen
- slaap bijhouden niet accuraat

Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3 swiper 1