Sonos zal in juni met de Sonos Roam 2 de opvolger van zijn eerste draagbare Roam-speaker uitbrengen. Daarnaast wordt verwacht dat eind mei de langverwachte Sonos-hoofdtelefoon wordt aangekondigd.

Audiofabrikant Sonos is een autoriteit op het gebied van luidsprekers, zoals je o.a. kunt lezen in onze reviews van de Move 2Era 100 en de compacte soundbar Ray. Ook de Sonos Roam is een populaire kleine draagbare speaker die al sinds 2021 verkrijgbaar is. Van deze Roam wordt binnenkort een opvolger uitgebracht, aldus Bloomberg-analist Mark Gurman.

Sonos Roam 2
Qua design moet de Sonos Roam 2 net als de Sonos Era 100 en Era 300 bovenop een touchbedieningspaneel krijgen en ook een volumeregelaar. Daarnaast zal hij waarschijnlijk iets kleiner zijn.
De belangrijkste verbetering met betrekking tot de Roam 2 is het verhelpen van de bluetooth-problemen. Roam-gebruikers klaagden namelijk soms over het wegvallen van de bluetooth-verbinding en bij dit nieuwe model moet dat geen probleem meer zijn.

Nieuwe app van Sonos
Daarom werkt Sonos volgens Gurman ook aan een nieuwe app. Die is echter (in eerste instantie) niet compatibel voor alle apparaten, maar moet alleen ondersteuning bieden voor de Roam 2 en de nieuwe hoofdtelefoon van Sonos.

Sonos hoofdtelefoon
Al heel lange tijd gonst het van geruchten rondom de nieuwe Sonos hoofdtelefoon van Sonos. De verwachting is dat Sonos ook eind mei of begin juni deze high-end koptelefoon gaat aankondigen. Deze zal een stevig prijskaartje hebben: de verwachting is rond de $ 450,-.

Sonos Roam lifestyle