Eufy bracht eind 2023 nieuwe beveiligingscamera’s uit, waaronder de Indoor Cam S350. Lees onze review of deze binnencamera een kijkje in jouw woning mag nemen.

Bram Veldt

Het Chinese Anker produceert op het gebied van consumentenelektronica (zelf) veel verschillende apparaten, van powerbanks tot robotstofzuigers zoals de Robovac X8. Eufy is de home-security tak van Anker en de Eufy Indoor Cam S350 is één van de nieuwste indoorcamera’s van Anker. Er zit ook een microfoon in, zodat je hem bijvoorbeeld kunt gebruiken als een babyfoon: hij is dus ook bedoeld voor ouders van kleine kinderen.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

foto eufy cam voorkant

Design
Het design doet denken aan het robotje Wall-E uit de Pixar-film Wall-E. De Indoor Cam S350 heeft namelijk een beetje dezelfde gezichtsbouw als Wall-E door de twee horizontaal geplaatste camera’s die doen denken aan twee oogjes die de wereld in kijken. Het hoofdje is ook groter dan de onderkant, waardoor de camera wel een klein beetje topzwaar is. Tijdens het gebruik merk je hier echter niks van.
De camera ziet er stevig uit en er is gebruikgemaakt van goede materialen. De camera kan kantelen (tilten) door het hoofdje te bewegen. Draaien doet dit model helemaal onderaan waar de grijze onderkant overgaat in het wit. Onderop vind je de aansluiting voor de kabel die je vervolgens netjes aan de achterkant via een kleine doorgang kunt laten verdwijnen. Achterop vinden we de speaker.
Al met al ziet de S350 er goed uit: Hij heeft een leuk design en hij is erg handzaam met zijn afmetingen van 75 x 75 x 108 mm. Niet al te groot dus en je kunt hem dus makkelijk oppakken en verplaatsen. Hij is ook niet zwaar: maar 240 gram.

Specificaties
De camera is uitgerust met verschillende functies, zoals Clear Night Vision om ook in de nacht goed te kunnen zien. Verder beschikt hij over tweewegcommunicatie, notificaties, lokale opslag met micro-sd-kaart en ondersteuning voor de HomeBase 3, dual-band wifi 6 en een privacymodus. Er is de mogelijkheid om 24/7 op te nemen, maar dit kan alleen als je er een micro-sd-kaart in stopt. In het kort:

• 4K resolutie
• Dual Band WiFi
• Pan, Tilt en 8x Zoom
• Nachtzicht tot 10 meter
• Dieren en Human Detectie
• Ingebouwde microfoon en speaker
• Werkt zowel stand-alone als met Homebase 3
• Sd-slot tot 128 GB uitbreidbaar
• Plafond of muur montage middels beugel meegeleverd
• 75 x 75 x 108 mm
• 240 gram

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

 foto eufy schoorsteen

Installatie
Het was best makkelijk om aan de slag te gaan met de S350, er waren namelijk niet al te veel benodigdheden. In de doos zit de camera, de sd-kaart en een stekker om je camera op aan te sluiten. Ook zit er een redelijk uitgebreide handleiding bij, tevens in het Nederlands.

App
De bediening was best makkelijk. Als je de robot hebt aangesloten, moet je eerst de app downloaden en daar een account aanmaken. Als je dan op het plusje klikt, kun je de robot verbinden met de app. Als dat is gelukt, kan het zijn dat de robot eerst gaat updaten. De app vraagt ook of je wilt toestaan dat hij gebruikmaakt van je woninggegevens, hier kun je natuurlijk zelf over oordelen of je dit wilt of niet. In de app kun je de robot ook zelf besturen met de liveview. Hier kun je met pijltjes de camera tilten en draaien en je kunt hier ook een harde sirene laten afgaan.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

 foto eufy in app


Je kunt tevens beeld opnemen en geluid dempen (muten); bovendien is er tweewegcommunicatie mogelijk die ervoor zorgt dat je niet alleen hoort wat er afspeelt op je smartphonescherm, maar ook (door middel van het microfoontje in je scherm) kunt praten wat dan weer te horen uit de speaker van de S350. In de app kun je ook posities instellen, waar de camera makkelijk tussen kan wisselen. Als je op het tandwieltje klikt, dan kom je bij de instellingen. Hier kun je de bewegingsdetectie aanpassen, activiteitenzones instellen en de detectiegevoeligheid, streamingkwaliteit en de beeldkwaliteit instellen.

Camera en geluid
De camera's hebben een goede kwaliteit. De Eufy Indoor Cam S350 heeft namelijk niet één, maar twee camera’s aan boord. De hoofdcamera met kijkhoek van 130 graden beschikt over een 4K-resolutie. Als je gaat inzoomen, schakelt hij naar de telephotocamera, deze heeft 2K-beeldkwaliteit. Hiermee kun je gebeurtenissen dichterbij halen tot 3x optische zoom en 8x hybride zoom. Een Dual View is ook mogelijk, met beelden van twee camera’s tegelijk in de Eufy Security-app op je smartphone of tablet. Door deze goede beeldkwaliteit kun je gemakkelijk mensen herkennen en staan ze wat verder, dan kun je dus inzoomen. Bij donkere omstandigheden schakelt de camera over naar nachtzicht wat moet zorgen voor een goed beeld in het donker. De bedrade camera kan 360 graden draaien en ook een behoorlijk stukje verticaal kijken en komt met Intelligent Tracking, een geavanceerde AI-tracking waarmee mensen (of huisdieren) gevolgd kunnen worden.

De geluidskwaliteit van de camera had beter gekund. Voor dichtbij doet het geluid het erg goed, alleen als er wat meer afstand tussen zit, dan verslechtert de kwaliteit. Als er dus wat gebeurt op een wat grotere afstand, kun je goed inzoomen met de camera maar zit er geen of amper geluid bij.
De camera is ook uitgerust met huildetectie, zodat je als ouder kunt horen wanneer een kind aan het huilen is.

Conclusie
Al met al is het een goede beveiligingscamera om in je woning te hebben. Zo is hij lekker klein zodat je hem op veel plekken kunt zetten en niet opvalt, hij geeft goed beeld en je kunt dus met goede kwaliteit je kamer in de gaten houden. Het is wel jammer dat je alleen van relatief dichtbij je geluid kunt horen en dus niet van een wat grotere afstand. Het is een handige uitkijk als je bijvoorbeeld een klein kind hebt en die zo dus in de gaten kunt houden, en door de tweewegcommunicatie kun je de camera ook als babyfoon gebruiken. De telephotocamera is leuk, maar voor een binnencamera niet helemaal nodig. Ook is dit model wel heel erg op het Eufy-ecosysteem gericht en missen we andere smarthome-integraties. Vind je dat allemaal niet erg? Dan heeft de Eufy Indoor Cam S350 een erg fijne prijs-kwaliteitsverhouding.

Eufy Indoor Cam S350

Adviesprijs: 129,99 euro

4 sterren

Pluspunten:

+ Goede beeldkwaliteit
+ Niet te groot van formaat
+ Goede AI-tracking
+ Zelf de camera kunnen besturen
+ Geen maandelijkse kosten
+ Tweewegcommunicatie is handig

Minpunten:
- Korte geluidsrange
- Inzoomen met telephoto-lens niet heel bruikbaar binnen
- Duurt redelijk lang om op te starten