Anker Innovations introduceert de nieuwe RoboVac X8 Hybrid met Twin Turbine-technologie. Hierdoor wordt de luchtstroom versterkt, waardoor de stofzuiger in één keer meer stof opneemt. Ook past hij automatisch de zuigkracht aan op basis van de ondergrond en neemt naast het stofzuigen ook het dweilen uit handen.

Anker Innovations heeft behalve steelstofzuigers ook robotstofzuigers, waaronder de nieuwe RoboVac X8 Hybrid. Volgens Anker is dit nieuwe lid van de RoboVac familie nog krachtiger dankzij de Twin Turbine technologie. Door deze technologie wordt de luchtstroom versterkt, waardoor de stofzuiger in één keer meer stof opneemt.

RoboVac X8 Hybrid Twin Turbine-technologie
De RoboVac X8 Hybrid bevat Eufy’s nieuwe Twin Turbine-technologie met twee turbines die beide 2.000 Pascal-zuigkracht genereren. Dit gecombineerd met de dynamische drukzuiging zorgt dat ook de meest lastige stofdeeltjes of haren met gemak moeten worden opgezogen. Het vermogen om dierenharen te verwijderen is zelfs met bijna 57% toegenomen in vergelijking met de eerdere RoboVac-modellen. Wanneer de robotstofzuiger op een tapijt of vloerkleed rijdt, past hij de zuigkracht automatisch aan. Handig, want zo worden alle kruimels en dierenharen ook eenvoudig van het tapijt verwijderd. Prima dus om het hele huis haar- en stofvrij te houden.

Efficiënte schoonmaakroutes
Door middel van iPath-lasernavigatie maakt de X8 Hybrid een virtuele kaart van het huis en kiest de meest efficiënte schoonmaakroute, zonder dat dit vooraf ingesteld hoeft te worden. Dankzij deze kaarten weet de RoboVac waar hij moet schoonmaken, of dat nu op de begane grond, kelder of op zolder is. Slimme sensoren zorgen ervoor dat de stofzuiger om trappen heen navigeert en dat waardevolle spullen niet opgezogen worden. In de app kunnen naast de schoonmaak-gebieden ook verboden zones worden ingesteld.

Dweilen en stofzuigen
De RoboVac X8 Hybrid maakt het mogelijk om tegelijkertijd te dweilen en te stofzuigen. Hierdoor wordt het schoonmaakschema verkort en worden de vloeren niet alleen stofvrij, maar ook brandschoon. Door het extra grote waterreservoir van 250 milliliter kun je de robotstofzuiger tot wel 140 minuten laten dweilen. Het reservoir is eenvoudig te verwijderen en met water te vullen.

Prijs, beschikbaarheid en bediening
De RoboVac X8 Hybrid is te bedienen met spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant of de bijbehorende app en is nu met korting verkrijgbaar voor € 399,- via Coolblue.

X8 Hybrid 04