De Google Pixel 8 en 8 Pro zijn vanaf nu verkrijgbaar in de kleur Mint. Bovendien worden vanaf vandaag nieuwe functies Circle to Search en Magic Compose beschikbaar op deze smartphones van Google.

 Al eerder verscheen de review van de Google Pixel 8 Pro en deze en de 'gewone' Pixel 8 zijn nu verkrijgbaar in een gloednieuwe, opvallende Mint-kleur via de Google Store. Verder brengen nieuwe updates zoals Circle to Search (zie ook het artikel over de Samsung Galaxy S24 die hierover beschikt) en Magic Compose nog meer AI-gedreven behulpzaamheid naar deze telefoons. Ook komern er nieuwe updates die je Pixel-telefoons nog behulpzamer maken: van een nieuwe manier om te zoeken op je telefoon tot het meten van je lichaamstemperatuur. Deze functies zullen vandaag en in de komende weken worden uitgerold.

Neem je temperatuur op met de Pixel 8 Pro

Met de nieuwe medische functie in de Thermometer-app van de Pixel 8 Pro kun je met je telefoon je voorhoofd scannen om nauwkeurig je lichaamstemperatuur te meten. De resultaten zijn eenvoudig op te slaan in je Fitbit-profiel voor beter inzicht in je gezondheid en welzijn.

Zoek alles op je telefoon met een eenvoudige beweging

Op 31 januari wordt Circle to Search gelanceerd om het zoeken op je Pixel 8 en Pro 8 eenvoudiger te maken. Google AI introduceert hiermee een nieuwe manier om op je telefoon te zoeken, zonder van app te hoeven wisselen. Houd de Pixel homeknop of navigatiebalk ingedrukt in de app die je op dat moment gebruikt en omcirkel, markeer of tik op wat je ziet om meer informatie van Google Zoeken te krijgen. Gebruik Circle to Search om te vinden welke kleding een creator droeg in een video, of om extra hulp te krijgen bij een moeilijke kruiswoordpuzzel. Dit kan allemaal zonder je app te verlaten. En met de nieuwste AI-updates van multisearch kun je een complexere vraag stellen over een afbeelding die je zoekt, denk bijvoorbeeld aan de vraag of een bepaalde plant kunstmest nodig heeft.

Google Circle to search gif

 

Verbeter je berichten met Magic Compose voor Google Berichten

Gebruik de generatieve AI van Google om een opgesteld bericht in verschillende stijlen te herschrijven met Magic Compose, beschikbaar op Pixel 6 en recentere telefoons. Je kunt deze functie gebruiken om je berichten bondiger, professioneler of juist dramatischer - zoals Shakespeare - te maken. Dit is allemaal mogelijk op de Pixel 8 Pro dankzij Gemini Nano, Google's meest efficiënte model voor on-device taken.

Reageer met een persoonlijke Photomoji

Wil je reageren op een bericht met een plaatje van jou of van je trouwe viervoeter? Met Photomoji in Google Berichten kun je op je apparaat je favoriete foto's omzetten in emoji’s met behulp van Google AI. Selecteer de foto, de app zal vervolgens het belangrijkste object in de foto herkennen, en druk op verzenden. Je creaties worden opgeslagen in een speciaal tabblad zodat je ze opnieuw kunt gebruiken. Als bonus kunnen je vrienden in groepschats ook je verzonden Photomoji gebruiken.

Deel snel je content

Eerder deze maand kondigde Google een update aan voor een geliefde functie. Met Quick Share kun je snel foto’s, bestanden en teksten vanaf je Pixel delen naar miljarden compatibele apparaten van het Android-, ChromeOS- en Windows-ecosysteem. Voorheen was Quick Share bekend als Nearby Share. Tik op het nieuwe Quick Share-pictogram op het deelblad en je ziet een lijst met apparaten in je buurt waarmee je, zelfs als je offline bent, content kunt delen. Je hebt volledige controle over je privacy en kunt in je instellingen kiezen wie je apparaat kan vinden en bestanden kan verzenden: iedereen, alleen je contacten of alleen je eigen apparaten.

Audio Switch breidt uit naar Pixel Watch

Pixel Buds Pro maken automatisch verbinding wanneer je wisselt tussen gekoppelde apparaten - je hoeft ze dus niet handmatig te wisselen. Nu kun je je Pixel Buds Pro overschakelen van je Pixel Watch naar elke Pixel-telefoon of de Pixel Tablet, en ontvang je handige meldingen over waar je audio naar toe schakelt. Dit maakt de ervaring van het wisselen tussen apparaten nog soepeler.