De nieuwe Samsung Galaxy S24 serie bestaat uit de S24, S24+ en S24 Ultra. Het meest in het oog springend zijn de 7 jaar aan Android- en beveiligingsupdates en de geweldige AI-functies (met video!).

De nieuwe Samsung Galaxy S24 serie is aangekondigd en tijdens de CES in Las Vegas mocht ik al aan de slag met de diverse toestellen en AI-functies. In Samsung Galaxy S24 specificaties lees je alles over de specificaties van de S24, S24+ en S24 Ultra, in dit artikel vertel ik over de updates en de geweldige AI-functies Live Translate, Live Interpreter, Chat Assist en Circle to Search.

Updates
Samsung belooft voor de S24, S24+ en S24 Ultra “zeven generaties aan OS-upgrades” oftewel je krijgt in principe 7 jaar lang Android-upgrades, ervan uitgaande dat er elk jaar een nieuwe Android-upgrade komt. Ook bieden de S24, S24+ en S24 Ultra zeven jaar aan beveiligingsupdates om de levensduur te verlengen. Samsung geeft wel aan dat de beschikbaarheid en timing van Android OS-upgrades en beveiligingsupdates kunnen variëren per apparaatmodel en markt.

Nieuwe AI-functies
Samsung brengt de nieuwe AI-functies onder de noemer Galaxy AI naar buiten. AI moet diverse aspecten van de Galaxy S24-serie verbeteren, van spraak- en tekstvertalingen tot optimale creatieve vrijheid met de Galaxy ProVisual Engine, met name de belangrijkste rol van onze telefoons: communicatie. Hieronder volgen een aantal nieuwe functies: Live Translate, Live Interpreter, Chat Assist en Circle to Search.
Samsung gaf in Las Vegas wel aan dat de hele Galaxy AI Experience in het najaar ook naar o.a. de S23-serie en de Tab S9 komt.

Live Translate
De Galaxy S24-toestellen bieden veel nieuwe mogelijkheden, zoals het communiceren zonder taalbarrières. Met Live Translate worden meteen realtime spraak- en tekstvertalingen van telefoongesprekken mogelijk: wil je bijvoorbeeld op vakantie in een taal die je niet beheerst een etentje in een restaurant reserveren, dan maak je (nu nog) in het Engels een reservering en die wordt meteen vertaald. En ook de antwoorden worden meteen vertaald. Kijk hier mijn video Samsung Galaxy Live Translate hoe het werkt.
Er zijn geen apps van derden vereist, en de ingebouwde AI houdt de gesprekken volledig privé. Live Translate kan vooralsnog in 14 talen en helaas nog niet in het Nederlands. Samsung gaf wel aan dat Nederlands wel op de planning staat.

Live Interpreter
Met Interpreter kunnen live-gesprekken direct worden vertaald op een gedeeld scherm, zodat mensen die tegenover elkaar staan een transcriptie kunnen lezen van wat de ander heeft gezegd. Dit werkt zelfs zonder mobiele data of wifi.

Chat Assist
Chat Assist helpt bij het perfectioneren van de toon van berichten en zorgt ervoor dat de boodschap overkomt zoals bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan een beleefd bericht aan een collega of een korte en pakkende zin voor sociale media. De AI in Samsung Keyboard kan onder meer realtime berichten en e-mails in dertien talen vertalen. In de auto kan Android Auto binnenkomende berichten samenvatten, antwoorden en acties aanbevelen, zoals het delen van de verwachte aankomsttijd. Op deze manier kan de gebruiker in verbinding blijven zonder de aandacht voor de weg te verliezen.

Circle to Search
De Galaxy S24 opent niet alleen de deur naar de toekomst op het gebied van communicatie. Het is ook de eerste telefoon waarop Circle to Search met Google beschikbaar is. Door langer op de startknop te drukken, kunnen gebruikers alles op het scherm van de Galaxy S24 omcirkelen en markeren voor relevante zoekresultaten. Wanneer iemand een prachtige locatie in een socialmedia-post ziet of een verrassend feit ontdekt op YouTube Shorts, kan deze persoon snel meer informatie verkrijgen zonder de app te verlaten. Afhankelijk van de locatie kunnen er overzichten worden gemaakt voor specifieke zoekopdrachten, met informatie en context vanaf het internet. Vervolgens kunnen gebruikers vragen stellen.