Terwijl Microsoft flink bezig is met het aankondigen en aanbieden van nieuwe updates voor Windows 11 zoals Windows 11 22H2 en 23H2, lijkt het erop dat Windows 12 al in 2024 verschijnt.

Het is de tijd van het jaar dat Microsoft flink bezig is met nieuwe versies en updates voor Windows. Zo brengt Microsoft normaliter nieuwe Windows-versies om de zoveel jaar uit in de herfst, hoewel Windows 10 daar een uitzondering op was met de lancering daarvan in juli 2015. Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat Windows 11 verscheen (in oktober). Ook qua updates zit Microsoft niet stil, maar daar loopt het wel flink door elkaar heen. Zo moet Microsoft dit najaar nog komen met de grote Windows 23H2 update, maar onbekend is nog wanneer. Onlangs kwam Microsoft met een nieuwe update voor Windows 11 22H2 en kun je lezen wat je kunt verwachten welke verbeteringen en nieuwe functies worden toegevoegd aan Windows 11. Windows 11 dus, maar onlangs leek het erop dat een Intel-directeur uit de school klapte over de verschijningsdatum van Windows 12. 

Windows 12
Ooit leek het erop dat Windows 10 de laatste Windows-versie zou zijn met wel natuurlijk allerlei updates, maar sinds oktober 2021 is Windows 11 er en weten we beter. En in plaats van dat we jarenlang moeten wachten op een nieuwe versie van Windows, is Microsoft blijkbaar achter de schermen al flink bezig met de ontwikkeling van Windows 12. Intel-CFO David Zinsner sprak onlangs positief over een vernieuwing van Windows en gaf aan dat komend jaar veelbelovend zou kunnen zijn voor de cpu’s van Intel dankzij een nieuwe release van Windows.

2024
Daarnaast zijn er meer aanwijzigingen voor de introductie van het nieuwe besturingssysteem in 2024. Zo verscheen al begin dit jaar het eerste lek hierover via X (het voormalige Twitter) door de hardware-leaker @leaf_hobby. Hij is in staat om de volledige specificaties van Intels Xeon-chips te onthullen vóór de lancering; en hij publiceerde details over Intels Meteor Lake-cpu’s, die naar verluidt ondersteuning bieden voor Windows 12.

Windows 10 en 11
Vooralsnog kunnen Windows-gebruikers nog jaren gebruikmaken van Windows 10 en 11. Zo heeft Microsoft aangegeven Windows 10 nog te blijven voorzien van beveiligingsupdates tot oktober 2025, terwijl dat nog wel langer zal zijn voor Windows 11.

copilot hero print