Samsung maakt handige funcionaliteiten van de nieuwste Galaxy Z Fold5-, Z Flip5-, Tab S9-reeks en de Watch6-reeks beschikbaar op eerdere Galaxy-apparaten. De update is bedoeld om groter gemak aan meer gebruikers te bieden.


Samsung maakt een aantal functionaliteiten van de nieuwste versie van One UI beschikbaar op eerdere generaties apparaten (1) via een nieuwe update. Deze belangrijke release is bedoeld om het Galaxy-ecosysteem te verbeteren en gebruikers meer gemak te bieden op het gebied van mobiele productiviteit en entertainment. De update zal belangrijke innovaties van de Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Tab S9-reeks en Watch6-reeks voor meer gebruikers wereldwijd beschikbaar maken.

Om gebruikers een verbeterde apparaatervaring te bieden, komt de One UI 5.1.1-software-update vanaf deze maand beschikbaar op Galaxy Z Fold4- en Z Flip4-toestellen, waarna achtereenvolgens de Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 en de Z Flip de update ontvangen. Gebruikers van de Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 en Tab Active 4 Pro kunnen straks ook genieten van verschillende nieuwe, op gebruikers gerichte functionaliteiten als onderdeel van de One UI 5.1.1-update. Bovendien zullen Galaxy Watch5-, Watch5 Pro-, Watch4- en Watch4 Classic-gebruikers belangrijke updates krijgen via de One UI 5 Watch-update.

Open nieuwe manieren om met je apparaat te communiceren

One UI 5.1.1 maakt het Galaxy Z Flip4- en Z Fold4-gebruikers makkelijker om te genieten van hun favoriete media en content met Flex Mod (2), dankzij een reeks verbeterde eigenschappen en functionaliteiten. Deze upgrade maakt het eenvoudiger om het Flex Mode Panel te tonen of te verbergen. Wanneer je de telefoon in Flex Mode vouwt, beweegt het pictogram van het Panel naar boven op het scherm, zodat je er makkelijk bij kunt. Een meer gepersonaliseerde Flex Mode Panel-ervaring krijg je door het pictogram simpelweg op de werkbalk te slepen en neer te zetten. Dit aanpasbare paneel biedt gebruikers eenvoudig toegang tot functionaliteiten als Multi Window3 , touchpad, schermopname en meer.

Met de nieuwe update wordt de media play bar-knop – compleet met 10 seconden vooruitspoelen, terugspoelen en toegang tot functionaliteiten – getoond op één handige plek wanneer het Flex Mode Panel wordt geactiveerd. Je kunt ook naar beneden drukken om makkelijker met de voortgangsbalk door je media te zoeken. Wanneer je film kijkt in Flex Mode, kun je het maximale uit je favoriete content halen door terug- of vooruit te spoelen met niet meer dan één tik op je gepersonaliseerde Flex Mode Panel Tool Bar. Of je opent een nieuw Multi Window (3) om een bericht te beantwoorden of online door beoordelingen te bladeren, allemaal zonder het kijken te onderbreken.

Multitasken maakt het je eenvoudiger

Ook de multitasking-ervaring voor opvouwbare toestellen en tablets zal verbeteren met de nieuwe update.

1. Terwijl je een video bekijkt op je Galaxy Z Fold4, Z Flip4 of Tab S8, kun je eenvoudig en zonder het afspelen te onderbreken Samsung Internet openen in een pop-upvenster om iets op te zoeken. Wanneer je klaar bent met browsen, kan het venster eenvoudig naar de rand van het scherm worden gesleept, waar het op zijn juiste plaats klikt. Als je weer toegang wilt tot Samsung Internet, tik je simpelweg op de pop-up om het venster op de vorige locatie te openen.

 

2. Schakel intuïtief van het pop-upvenster over naar Multi Window door het handvat bovenaan het pop-upvenster ingedrukt te houden. De nieuwe update ondersteunt het moeiteloos openen en bedienen van het scherm: je kunt gemakkelijk overschakelen naar gesplitste weergave en je scherm eenvoudig bedienen door iets langer op het pop-upweergave-handvat te drukken.

 

3. Slepen en neerzetten met twee handen (4) wordt nu ondersteund op het hoofdscherm van je opvouwbare toestel en op je tablet, zodat je de gewenste app met één hand kunt openen en vervolgens met de andere hand een bestand, app-pictogram of ander item naar de doelmap of -locatie kunt slepen. Met deze update kun je nog sneller meerdere foto's uit je galerij delen met vrienden via een berichten-app.

 

4. Dankzij innovatieve toevoegingen aan de Taskbar (5) kunnen Galaxy Z Fold4- en Tab S8-gebruikers met deze nieuwe update next-level productiviteit ontgrendelen, zowel voor werk als ontspanning. De Taskbar5 maakt nu razendsnel schakelen tussen taken mogelijk, met toegang tot maximaal vier recente apps.

Til je Gezondheidscoach naar een hoger niveau en laat zien wie je bent met de Galaxy Watch (6)

Met de One UI 5 Watch-update komen er meer gepersonaliseerde wellness-functionaliteiten (7) beschikbaar op de Galaxy Watch5- en Watch4-reeksen, die zijn ontworpen om je te helpen bij het bereiken van een betere gezondheid. Ook zijn er meer aanpasbare stijlopties die je perfect bij je levensstijl kunt laten passen.

5. Met de verbeterde slaapanalyse (8) kunnen gebruikers hun persoonlijke slaappatronen beter begrijpen. Ze beschikken over een meer intuïtieve gebruikersinterface met een gedetailleerde analyse van slaapscore factoren (9), slaapconsistentie en slaaptypes (10). Gebruikers hebben ook rechtstreeks vanaf hun pols toegang tot slaapcoaching, waardoor ze hun voortgang makkelijker kunnen volgen en de hele dag door gemotiveerd kunnen blijven.

6. Verder is het handhaven van een slaapvriendelijke omgeving belangrijk voor een goede nachtrust. Als het tijd is om naar bed te gaan, kan de Galaxy Watch helpen de optimale slaapomgeving in te stellen door automatisch de instellingen van connected home-apparaten aan te passen (11). Wanneer de slaapstand is ingeschakeld, wordt bovendien de onzichtbare LED-infraroodsensor op het horloge geactiveerd om zelfs de kleinste afleiding tot een minimum te beperken.

7. Met de One UI 5 Watch-update heb je gepersonaliseerde fitnesstools tot je beschikking, waarmee je je eigen fitnessdoelen kunt stellen - en bereiken. De Personalized Heart Rate Zone-functionaliteit analyseert je fysieke capaciteiten (12) en bepaalt vijf optimale intensiteitsniveaus voor hardlopen. En naast de meer dan 100 bestaande workout-trackers, kun je nu je hardloopsessies op de baan registreren met Track Run en zelfs je eigen trainingsroutine samenstellen en volgen met de Custom Workout-functionaliteit.

8. Voor Galaxy Watch5 Pro-gebruikers zijn er nog meer verbeterde GPX-functionaliteiten (13) beschikbaar. Gebruikers kunnen nu makkelijker nieuwe routes verkennen via de GPX File Database (14). Daarnaast kun je eenvoudig verschillende GPX-routebestanden in je omgeving zoeken en downloaden. De Route Workout-functionaliteit is uitgebreid om naast hiken en fietsen ook hardlopen en wandelen te ondersteunen.

9. Bovendien hebben Galaxy Watch5- en Watch4-gebruikers toegang tot een nog grotere selectie stijlvolle en informatieve wijzerplaten (15), die heel goed passen bij hun stijl en hun doelen. Dit najaar zullen ook Galaxy Watch Active2- en Galaxy Watch3-gebruikers kunnen genieten van enkele van deze nieuwe wijzerplaten – Stretched time en Perpetual – om hun eigen stijl uit te dragen.

Verbeterde Galaxy-ecosysteem-ervaring (16)

De nieuwste One UI-update optimaliseert de bediening van de smartphonecamera. Met de toevoeging van een speciale knop voor snelle toegang op de Galaxy Watch kun je de camera van je gekoppelde Galaxy Z Flip4 nog makkelijker op afstand bedienen, rechtstreeks vanaf je pols. Je kunt probleemloss tussen cameramodi schakelen en zelfs in- of uitzoomen.

 

(1) 'Eerdere generaties apparaten' verwijst naar de modellen die zijn uitgebracht vóór de release van de Galaxy Z Fold5-, Z Flip5-, Tab S9- en Watch6-reeksen. De One UI-update wordt als volgt ondersteund op de volgende generaties apparaten: Galaxy Z Fold: Z Fold4-, Z Fold3- en Z Fold2-modellen. Galaxy Z Flip: Z Flip4, Z Flip3 en Z Flip. Galaxy Tab: Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 en Tab Active 4 Pro. Galaxy Watch: Watch5, Watch5 Pro, Watch4 en Watch4 Classic. De software-update komt als eerste beschikbaar voor de Galaxy Z Fold4, de Z Flip4, de Tab S8-reeks en de Watch5-reeks en komt daarna in sequentie beschikbaar voor eerdere generaties.

(2) Flex Mode wordt ondersteund in hoeken tussen 75° en 115°.

(3) Bepaalde applicaties ondersteunen Multi Window of App Pair mogelijk niet.

(4) Bepaalde toepassingen ondersteunen slepen en neerzetten met twee handen mogelijk niet.

(5) Taskbar-functionaliteit wordt alleen ondersteund op het hoofdscherm.

(6) De beschikbaarheid en ondersteuning van functionaliteiten kan per markt, provider en model verschillen.

(7) Uitsluitend bedoeld voor algemene wellness- en fitnessdoeleinden. Niet bedoeld voor gebruik bij het opsporen, diagnosticeren, behandelen, monitoren of beheersen van een medische aandoening of ziekte. Alle gezondheidsgerelateerde informatie waartoe toegang wordt verkregen via het apparaat en/of de toepassingen ervan, mag niet worden beschouwd als medisch advies. Gebruikers dienen medisch advies in te winnen bij een arts. Bepaalde functionaliteiten kunnen verschillen per markt, provider of het gekoppelde apparaat.

(8) Slaapfuncties zijn alleen bedoeld voor algemene wellness- en fitnessdoeleinden. De metingen zijn alleen voor persoonlijke referentie. Raadpleeg een medische professional voor advies.

(9) Weergegeven op een gekoppelde smartphone.

(10) Vereist slaapgegevens van minimaal zeven dagen, inclusief twee vrije dagen.

(11) Beschikbaar op slimme apparaten die zijn geregistreerd bij SmartThings. Vereist de nieuwste versie van de mobiele apps Samsung Clock en SmartThings.

(12)] Om het bereik van elke hartslagzone voor hardlopen bij te werken op basis van cardiopulmonale capaciteiten, moet de gebruiker meer dan tien minuten buitenshuis hardlopen met een constante snelheid van 4km/u of sneller.

(13) De GPS-functie vereist een internetverbinding. Kan worden gebruikt op LTE-modellen zonder gekoppelde smartphone. Niet-LTE-modellen vereisen een Bluetooth-verbinding met hun gekoppelde smartphone.

(14)  De functies worden ondersteund via de Samsung Health mobiele app.

(15) Beschikbaarheid kan per markt of model verschillen.

(16) Beschikbaarheid kan variëren per markt, model en aangesloten apparaten.