Samsung komt met een nieuwe versie van zijn vouwbare smartphone. Deze Galaxy Z Flip5 beschikt over de nieuwe Flex Hinge zodat hij helemaal plat opvouwt en prima cameramogelijkheden dankzij de FlexCam.

Samsung kondigt vandaag de vijfde generatie Galaxy vouwbare toestellen (foldables) aan met de Galaxy Z Flip5 en Galaxy Z Fold5. De nieuwe Flex Hinge moet de toestellen niet alleen opvouwbaar maken, maar zorgt ook voor een esthetisch evenwichtig en solide ontwerp met cameramogelijkheden zoals FlexCam, om foto's te maken vanuit creatieve hoeken. Ook kun je content produceren op het nieuwe Flex Window van de Galaxy Z Flip5. In dit artikel lees je alles over de Samsung Galaxy Z Flip5.

Galaxy Z Flip5
De Galaxy Z Flip5 beschikt over het nieuwe Flex Window aan de voorkant als hij is opgevouwen en is nu 3,78 keer groter is dan de vorige generatie. Het biedt een breed scala aan bestaande en nieuwe functionaliteiten. Zo zijn er meer aanpassingsmogelijkheden, waaronder stijlvolle frames en informatieve en grafische klokken die je kunt afstemmen op het klokontwerp van de Galaxy Watch6-reeks. Daarnaast biedt de nieuwe Flipsuit Case van de Galaxy Z Flip5 device protection met een verwisselbare NFC-kaart en kun je het Flex Window-ontwerp en het case-ontwerp matchen voor nog meer personalisatiemogelijkheden.

Meer gebruiksmogelijkheden
In opgevouwen toestand biedt de Galaxy Z Flip5 meer gebruiksmogelijkheden dan ooit. Zo krijg je snel en moeiteloos toegang tot nuttige informatie vanaf het Flex Window. Met Widgets kunnen gebruikers het weer bekijken en hun favoriete muziek afspelen met Media Controller, of op de hoogte blijven van de laatste wereldwijde beursupdates met de Google Finance-widget. Bekijk eenvoudig alle Widgets in één oogopslag of schakel direct tussen widgets met Multi Widget View, dat je met een knijpbeweging op het scherm activeert. Bovendien kun je eenvoudig meldingen checken en krijg je toegang tot Quick Settings voor wifi of bluetooth. Zonder het apparaat te openen, blader je door je oproepgeschiedenis en bel je gemiste oproepen terug. Beantwoord sms'jes als je onderweg bent met behulp van Quick Reply, dat een volledig QWERTY-toetsenbord biedt en je chatgeschiedenis toont.

Camera
Met zijn unieke ontwerp biedt de Galaxy Z Flip5 de meest veelzijdige camera van alle Samsung Galaxy-smartphones. Zo maak je hoge kwaliteit selfies met de camera aan de achterzijde dankzij het grotere Flex Window en met FlexCam maak je mooie handsfree foto's vanuit creatieve hoeken. In Flex Mode kun je snel en eenvoudig opnames bekijken en bewerken. Met Quick View in het Flex Window bekijk je eenvoudig afbeeldingen, kun je kleurtinten aanpassen of afbeeldingen verwijderen. Wanneer je een foto van vrienden maakt, kunnen ze zichzelf zien met Dual Preview in het Flex Window, zodat ze zich in realtime kunnen bijstellen voor de juiste foto. Onderweg kunnen gebruikers een vloeiende opname maken met de camerastabilisatie van Super Steady terwijl Auto Framing ervoor zorgt dat niemand wordt buitengesloten.

De goede camera van de Galaxy Z Flip5 implementeert verbeteringen met AI-oplossingen. Bij weinig licht helpt het verbeterde Nightography, dat foto's en video's optimaliseert bij omgevingslicht. Het AI-algoritme voor beeldsignaalverwerking (ISP) corrigeert alle visuele ruis die normaal gesproken beelden bij weinig licht optreedt, terwijl de details en de kleurtoon worden verbeterd. Zelfs van een afstand zijn foto's duidelijker dankzij de digitale 10X zoom.

Duurzaam
De Galaxy Z Flip5 (en Fold5) bevatten een grotere verscheidenheid aan gerecyclede materialen dan de vorige generaties, waaronder pre-consumer gerecycled glas en aluminium en post-consumer gerecycled plastic, afkomstig van afgedankte visnetten, watervaten en petflessen. Zelfs het papier dat voor de verpakkingsdoos wordt gebruikt, is gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Deze innovaties zijn doelbewust ontworpen voor een optimale levensduur.

Updates
Samsung levert gelukkig heel lange Android- en veiligheidsupdates: elk apparaat wordt geleverd met vijf jaar beveiligingsupdates en vier generaties OS-upgrades, waardoor de levenscyclus van het product wordt verlengd.

Prijs, ondersteuning en beschikbaarheid
De Galaxy Z Flip5 kan vanaf 26 juli gereserveerd worden in geselecteerde markten, en zijn algemeen beschikbaar vanaf 11 augustus. De Galaxy Z Flip5 is verkrijgbaar vanaf € 1.199,- in de kleuren Mint, Graphite, Cream en Lavender33 en kan gepersonaliseerd worden met een reeks accessoires, zoals de Clear Gadget Case, Flap Eco-Leather Case, Flipsuit Case en de gemakkelijk mee te nemen Silicone Case met Ring.
Samsung biedt met Samsung Care+ een ondersteuningsdienst voor onopzettelijke schade, reparaties en meer.

Kortingen en voordelen
Profiteer van speciale kortingen en gratis voordelen tijdens de reserveringsperiodes . Bij aankoop van de Galaxy Z Flip5 of Galaxy Z Fold5 ontvang je nu tot € 200,00 extra inruilwaarde en een jaar lang gratis Samsung Care+. Upgrade naar meer opslagruimte en ontvang nu tot € 240 retour (€ 120 euro op 512GB varianten en €240 op Z Fold5 1TB* variant, *enkel verkrijgbaar via Samsung.com).

002 galaxy zflip5 zfold5 press release