Signify-dochter Wiz lanceert binnenkort de eerste WiZ Indoor Camera waarmee je live kunt zien wat er in je huis gebeurt. En het nieuwe Wiz Home Monitoring-systeem is een beveiligingssysteem met verlichting, een indoor camera inclusief nachtzicht, SpaceSence-bewegingsdetectietechnologie en lichtalarmen om ongewenste bezoekers op te merken en af te schrikken.

Signify is bekend van Philips Hue en inmiddels ook van Wiz; zo heeft PC-Active bijvoorbeeld al de Elpas wandlamp en de Squire tafellamp. Wiz lanceert nu een beveiligingssysteem dat het Wiz het Home Monitoring systeem binnen het bestaande WiZ-systeem dat verlichting en beveiliging simpel combineert om mensen te helpen zich thuis veilig en comfortabel te voelen: verlichting is namelijk een van de meest effectieve manieren om potentiële indringers te ontmoedigen. Dit doet Signify door het bestaande slimme WiZ-verlichtingssysteem uit te breiden met enkele nieuwe Home Monitoring-functies in de app én de eerste WiZ Indoor camera waarmee je live kunt controleren en zien wat er in je huis gebeurt, ook wanneer je niet thuis bent.

WiZ Home Monitoring werking
Veel mensen laten een lampje branden wanneer ze bijvoorbeeld een weekendje weg of op vakantie gaan. Bij deze oplossing van Wiz hoeft dat niet: schakel de vakantiemodus in de Wiz-app in en wordt er beweging gedetecteerd, dan knipperen je WiZ-lampen binnen en buiten. Zo zien ook je buren dat er ongewenste activiteit is bij jouw thuis. De gedetecteerde beweging activeert onmiddellijk een melding op je telefoon. Jij kunt dan direct de realtime weergave van je huis in de WiZ-app controleren, evenals eerder opgenomen beelden in het activiteitenoverzicht. Het WiZ Home Monitoring-systeem combineert licht en bewegingsdetectie in één geïntegreerd slim systeem om ongewenste bezoekers op te merken en af te schrikken.

Licht en bewegingsdetectie om indringers af te schrikken
Je activeert het beveilingssysteem eenvoudig dus in de WiZ-app met één druk op de knop wanneer je het huis verlaat of gaat slapen. Je kiest zelf of je het activeert voor je hele huis of alleen in bepaalde gedeeltes van je woning. Dankzij de recent geïntroduceerde en door ons geteste SpaceSense-bewegingsdetectietechnologie werkt elke compatibele WiZ-lamp als een bewegingssensor. Met de nieuwe Home Monitoring functies in de app kun je vanaf nu een melding ontvangen zodra er onverwachte activiteiten in je huis gedetecteerd worden. Je bepaalt zelf hoe de lichten reageren wanneer er beweging wordt gedetecteerd: laat ze feller branden, flitsen, of levendige kleuren weergeven; de mogelijkheden zijn eindeloos.
Nieuw in de app is ook de functie die je aanwezigheid nabootst. Op verschillende willekeurige tijdstippen gaan de lichten in huis automatisch aan en uit om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Zelfs als je niet thuis bent, dragen WiZ-lampen bij je huis te beveiligen.

WiZ Indoor Camera
Een belangrijk nieuw element van het Home Monitoring-systeem is de toevoeging van de WiZ Indoor Camera. Hiermee kun je te allen tijde controleren en zien wat er in je huis gebeurt. Je ontvangt een melding zodra er verdachte bewegingen of geluiden gedetecteerd worden, zoals bijvoorbeeld brekende ramen of brand- of rookalarmgeluiden. In de WiZ-app kan je via de live beelden zien wat er aan de hand is, ook wanneer het donker is.
Nachtzicht wordt automatisch ingeschakeld wanneer het lichtniveau laag genoeg is, met behulp van infrarood om de ruimte te verlichten, zodat je geen enkel detail mist. De terugspreekfunctie, de brede kijkhoek van 120 graden, een op beeld gebaseerde bewegingsdetectie, full HD-beeldkwaliteit en SD-kaartsleuf maken deze camera uiterst geschikt om een oogje in het zeil te houden.

Abonnementsservice optioneel
Wil je nóg meer functies? Dan biedt WiZ ook een optionele abonnementsservice aan waarmee je onder andere de beelden tot maximaal 30 dagen in de Cloud kan opslaan of handmatig een opname kan starten terwijl de WiZ-camera streamt. Zijn er bepaalde zones die je liever niet in beeld hebt? Dan heb je de mogelijkheid om privacy zones aan te duiden in bepaalde delen van de kamer.

Starterkit
Wie nog geen WiZ-lampen in huis heeft, kan kiezen voor de WiZ Home Monitoring-starterkit. Deze startersset bestaat uit de nieuwe WiZ Indoor Camera en een set van 3 gekleurde WiZ-lampen waardoor het super eenvoudig is om aan de slag te gaan.
De bekroonde SpaceSense -technologie in combinatie met de nieuwe WiZ Indoor camera maakt het WiZ smart ecosysteem één van de meest uitgebreide slimme systemen dat nu ook volledige beveiliging voor je hele huis biedt.

Prijzen en beschikbaarheid
De WiZ Indoor Camera is beschikbaar vanaf 12 juni 2023 en heeft een adviesprijs van 89,99 euro. De WiZ Home Monitoring Starter Kit is beschikbaar vanaf 23 juni 2023 en is te koop voor 159,99 euro.

WiZ Sound Alarm online