Philips Hue heeft de nieuwe Philips Hue Sync TV-app voor Samsung-tv's uitgebracht, zodat je Hue-lampen synchroon lopen met films, series en games op je Samsung-tv. Ook heeft Philips Hue de Hue Resonate en Tap-draaiknop aangekondigd.

Signify is het bedrijf achter de Philips Hue slimme verlichting en heeft een breed assortiment aan slimme led-lampen, verlichtingsarmaturen, sensoren en slimme schakelaars. Regelmatig testen wij producten van Philips Hue, zoals de Hue Festavia en de Hue Play Gradient Lightstrip 32-34” Starter kit. Onlangs kondigde het nieuwe producten aan, waaronder de Philips Hue Sync TV-app voor Samsung-tv's. Andere nieuwe introducties zijn de Philips Hue Resonate wandlamp voor buiten en de Philips Hue Tap dial switch die binnekort verkrijgbaar is met een nieuwe ronde mini-houder. Ook is er nieuws over de eerder aangekondigde Philips Hue Go draagbare tafellamp.

Philips Hue Sync TV-app voor Samsung-tv
De Philips Hue Sync TV-app voor Samsung-tv's moet jouw beeldervaring met een Samsung-tv extra oplichten. Deze nieuwe betalende app (schrik niet van de prijs: € 129,99!!) synchroniseert namelijk je Philips Hue-verlichting met alles wat op je Samsung-tv wordt getoond. Denk bijvoorbeeld tijdens het gamen of het bekijken van een film, zelfs via native apps zoals Netflix en Disney+. Dit is een van de belangrijkste voordelen van de Philips Hue Sync TV-app ten opzichte van de bestaande Philips Hue Play HDMI-synchronisatiebox, waarmee je niet kunt synchroniseren met smart tv-apps. In feite is het een nieuwe manier van surroundverlichting die we kennen van de Ambilight-tv's van Philips.
Zo biedt de nieuwe Philips Hue Sync TV-app verschillende aanpassingsmogelijkheden: gebruikers kunnen de intensiteit van de synchronisatieervaring instellen, de helderheid van de lampen aanpassen, de video- of gamemodus selecteren, automatisch starten inschakelen, en meer. Je kunt de beste thuisbioscoopervaring creëren door een entertainmentzone te maken in de Philips Hue-app op je mobiele apparaat – zo kun je de lampen selecteren die je wil synchroniseren en deze vervolgens naar de juiste plaats en hoogte slepen ten opzichte van je tv-toestel. De app ondersteunt alle beeldformaten zoals 8K, 4K en HDR 10+.

Samsung tv's geschikt
De Philips Hue Sync TV-app is te downloaden op 2022 en nieuwere Samsung QLED-tv's in de Q60-reeks of hoger. De app kan worden aangekocht en gedownload op individuele tv's in de Samsung TV-appstore. Voor andere tv-merken kan de Philips Hue Play HDMI-synchronisatiebox worden gebruikt, die je met een hdmi-kabel op je tv kunt aansluiten, met het verschil dat er niet gesynchroniseerd kan worden met smart-tv-apps.

Hue Resonate en Tap-draaiknop
Verder werden er meer nieuwe Philips Hue-producten aangekondigd, zoals de Philips Hue Resonate wandlamp. Deze heeft een strak zwart design en geeft warm tot koel wit en gekleurd licht dat naar beneden schijnt in elke buitenruimte. De wandlamp kan kleur geven aan veranda's of patio's of een warm welkom creëren voor gasten wanneer het in de buurt van de voordeur wordt geplaatst. Het licht kan worden versmald met de meegeleverde clip om het uiterlijk van de lichtdriehoek te personaliseren, prima geschikt voor smallere muren of pilaren. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

philips hue resonate wandlamp

De Philips Hue Tap dial switch is nu verkrijgbaar met een nieuwe ronde mini-houder als alternatief voor de vierkante muurbevestiging. De mini-houder is kleiner dan de standaardbevestiging en geeft je ook de flexibiliteit om de draadloze afstandsbediening overal te monteren: aan de muur zoals een gewone lichtschakelaar, aan kasten of op magnetische oppervlakken zoals de koelkast. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

philips hue tap dial switch with mini mount product 1

Philips Hue Go draagbare tafellamp
Vorig jaar werd al de Philips Hue Go draagbare tafellamp aangekondigd. Nu is bekend dat deze vanaf 21 februari 2023 beschikbaar zal zijn om binnen en buiten de juiste sfeer te creëren.

Prijs en beschikbaarheid
• Philips Hue Sync TV-app (vanaf 5 januari 2023 in de Samsung TV-app store, € 129,99)
• Philips Hue Resonate neerwaartse wandlamp (24 januari 2023, € 119,99)
• Philips Hue Tap-draaiknop met mini-houder (14 maart 2023, € 49,99)
• Philips Hue Go draagbare tafellamp (21 februari 2023, € 159,99)