De Philips Hue Festavia snoerverlichting is de mooiste en leukste oplossing om jouw kerstboom van een feestelijke verlichting te voorzien. Zo zijn er 3 verlichtingszones, bijna oneindig veel kleurmogelijkheden en je kunt de Festavia synchroniseren met Spotify-muziek. Ook kun je hem voor feestjes gebruiken, lees onze review van de Philips Hue Festavia.

Sommige mensen gebruiken een slimme stekker om hun kerstboomverlichting aan en uit te zetten. Leuk, maar eigenlijk wil je dat je kerstverlichting meer biedt en dat biedt de Philips Hue Festavia string lights absoluut. Philips Hue is natuurlijk de naam op het gebied van slimme verlichting, waaronder de Philips Hue Inara en Calla lampen voor buiten.

Philips Hue Festavia
In de doos van de Philips Hue Festavia zit het 20 meter lange snoer met liefst 250 led-lampjes. Aan het snoer zitten ook nog een connector en een vrij grote 40W voedingsadapter, waarvan je die laatste pas aansluit op de connector nadat je het snoer hebt geplaatst in je kerstboom. Het snoer tot aan de connector is lekker stevig en daarna is hij ook van goede kwaliteit. Let wel, de Philips Hue Festavia is alleen voor gebruik binnenshuis. Maar Philips Hue kennende verwacht ik dat in 2023 ook een versie voor buitenshuis komt. (tekst gaat verder onder de afbeelding).

 Philips Hue Festavia doos stroomkabel 3

Overigens raadt Philips aan om de Festavia van beneden naar boven te plaatsen, maar wij deden dat van boven naar beneden en dat lukte prima.

Installeren
De installatie van de Festavia verloopt via de bekende en fijne Philips Hue-app die er is voor zowel Android als voor iOS. Het installeren gaat gemakkelijk, zeker als je al andere Hue-producten hebt zodat je de Festavia 'alleen' maar hoeft toe te voegen. Je kunt kiezen in welke kamer en/of zone je de Festavia plaats met als voordeel dat je dan gemakkelijk alle slimme lampen in een keer in- of uitschakelt.
En als je al een Hue Bridge hebt, heb je als voordeel dat de mogelijkheden hiermee veel groter zijn. Zo zijn er meer functies mogelijk en kun je hem dan ook via Apple Homekit bedienen. Hier bedienen we de Hue Festavia via bluetooth en dat gaat ook prima.

Scenes en effecten
Naast het inplannen van de tijden wanneer de kerstboomverlichting aan en uit kan, kun je ook kiezen uit heel veel mogelijkheden binnen de Hue scénegalerij. Zo vind je daar Standaardscenes, Winterse feestdagen (met Sneeuwschittering en ook Onder de boom), Rust, Romantisch en ook bijvoorbeeld Feestsfeer als je de verlichting gebruikt voor een feestje. Je kunt kiezen uit tientallen opties. Bijzonder is ook dat je de kerstverlichting in drie zones kunt onderverdelen, namelijk boven, midden en beneden. Zo heb je dan drie verschillende gebieden waarbij je ook nog eens een mooie kleurverandering kunt toepassen: je kunt zelf bepalen of en hoe snel de kleur vanaf de onderkant naar boven gaat (en die van boven meteen helemaal naar beneden gaat).

Sprankel-effect en Diffuus-stijl
Onlangs introduceerde Philips Hue het nieuwe Sprankel-effect dat elk lichtje aan het snoer laat fonkelen, waardoor een extra feestelijke uitstraling ontstaat. Voor een gezelligere setting kunnen gebruikers kiezen voor het bestaande Kaars- of Open haard-effect. Met Festavia kun je bovendien nog een nieuwe stijl kiezen: Diffuus. Terwijl de standaard Linear-stijl voor het assortiment Gradient-producten een mooi kleurverloop geeft van het ene uiteinde van het snoer naar het andere, verspreidt de Diffuus-stijl tot vijf kleuren willekeurig over het snoer voor een kleurrijke, feestelijke ervaring.

Spotify
Een geweldige functie is de mogelijkheid de Festavia te synchroniseren met muziekdienst Spotify. Zo kunnen de 250 ledjes knipperen, dimmen en oplichten samen met jouw favoriete nummer of afspeellijst. Helaas heb je dan wel een Hue bridge nodig die we hiervoor even leenden van de buren. Deze mogelijkheid geeft ook aan dat je de Festavia goed kunt gebruiken voor een feestje en dat hij geschikt is voor bijvoorbeeld een puberkamer.

Conclusie
In mijn ogen is de Philips Hue Festavia de leukste en mooiste kerstboomverlichting die er is. Er zijn tientallen mogelijkheden om de 250 lampjes te laten shinen en je kerstboom is echt het stralende middelpunt van je kamer. Mede dankzij de Spotify-synchronisatie kun je hem ook voor een feestje of puberkamer gebruiken. De twee minpunten zijn dat hij prijzig is en dat hij alleen binnenshuis kan worden gebruikt, maar wij hopen voor 2023 op een versie voor buitenshuis.

4 sterren
Philips Hue Festavia
Adviesprijs: € 159,99

+ tientallen kleurmogelijkheden met 250 lampjes
+ 3 verlichtingszones
+ gemakkelijke bediening
+ synchronisatie met Spotify
- prijzig
- alleen binnenshuis

Philips Hue Festavia kerstbook scherp 2