Huawei lanceert de Huawei Band 7 fitnesstracker met een groot display en uitgebreide functies voor gezondheidsmonitoring. De heel dunne Huawei Band 7 is ontworpen om gebruikers te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde en actieve levensstijl.

Huawei zet tegenwoordig in Nederland en belgië vol in op allerlei andere producten dan smartphones. Zo bieden ze onder andere prima laptops, smartwatches, oordopjes en ook fitnesstrackers. Sinds vandaag is de nieuwste fitnesstracker verkrijgbaar, de heel dunne Huawei Band 7 die slechts 9,99 mm dik is, weegt 16 gram [1] en is ontworpen om gebruikers te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde en actieve levensstijl.

Huawei Band 7 display
De Huawei Band 7 is voorzien van een 1,47inch AMOLED-kleurendisplay met een resolutie van 194 x 368. De heel dunne randen moeten zorgen voor een optimaal gezichtsveld, een 2.5D glazen display van hoge kwaliteit en een screen-to-body ratio van 64,88% waardoor het hele scherm voller lijkt.

Handige functies
De Huawei Band 7 beschikt over professionele functies voor gezondheidsmonitoring die gebruikers kunnen adviseren bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, zoals het monitoren van slaap, SpO2 [2], stress, menstruele cyclus en hart. De trackingtechnologie Huawei TruSleep beoordeelt de slaapkwaliteit zonder de gebruiker te storen in zijn slaap. Het ondersteunt gebruikers die op de meest gezonde manier willen slapen.
De Huawei Band 7 is uitgerust met Huawei TruRelaxTM, een algoritme dat gedurende de dag het stressniveau van gebruikers monitort. Als het stressniveau te hoog is, zal het gebruikers eraan herinneren om ademhalingsoefeningen te doen om de stress te verminderen. Bovendien bewaakt de Huawei Band 7 op een intelligente manier de hele dag SpO2-niveau en gebruikers kunnen automatisch herinneringen instellen voor een laag zuurstofgehalte in het bloed.
De Huawei Band 7 is voorzien van de onlangs verbeterde Huawei TruSeen 4.0 hartslag-monitoringtechnologie, die de hartslag van de gebruiker continu, snel en nauwkeurig in de gaten houdt.
Naast functies voor gezondheidsmonitoring is de Huawei Band 7 voorzien van Healthy Living Shamrock [3], voor gepersonaliseerd gezondheidsmanagement met mogelijkheden voor het instellen van dagelijkse doelen.

Verbeterd fitnesssysteem
De Huawei Band 7 is uitgerust met Huawei-exclusieve TruSport-algoritmen. Hierdoor wordt elke trainingindex van hardlopers vanuit een wetenschappelijk en kwantitatief perspectief gemeten. [4] De nieuwe Running Ability Index (RAI) is geschikt om het uithoudingsvermogenniveau en de looptechnische efficiëntie van een hardloper te meten. Het systeem kan op basis van historische hartslag, tempo en andere multidimensionale gegevens de hardloopprestaties berekenen en de RAI meten om het vermogen van hardlopers nauwkeurig te classificeren, zodat gebruikers de voortgang van hun trainingen kunnen visualiseren.
De Huawei Band 7 biedt verder een verbeterde monitoringfunctie voor workouts, met in totaal 96 workoutmodi voor o.a. hardlopen, fietsen, zwemmen, touwtjespringen en rolschaatsen.

Lange batterijduur van 14 dagen
Een batterijduur is voor slimme wearables een belangrijke factor die van invloed is op de draagervaring. In normale situaties biedt de Huawei Band 7 een batterijduur van 14 dagen [5], wat ervoor zorgt dat gebruikers de smartband de gehele dag kunnen dragen voor het monitoren van verschillende lichaamsindicatoren, zelfs op het moment dat ze slapen. Bovendien biedt de Huawei Band 7 handige functies voor muziekbediening [6], remote shutter[7], herinneringen (sms-berichten, e-mails, sociale apps), weer, wekker, stopwatch, timer, zaklamp, vind mijn telefoon, voice assistant en quick reply. Allemaal functies die de gebruiker een slimmere en handige ervaring geven.

Prijs, beschikbaarheid en kleuren
De Huawei Band 7 is beschikbaar vanaf 13 juli voor € 59,99 en is verkrijgbaar bij de Huawei Store, Bol.com, Amazon, Belsimpel, MediaMarkt en BCC. De Huawei Band 7 is verkrijgbaar in de kleuren Graphite Black, Nebula Pink, Wilderness Green en Flame Red.

[1] Gewicht zonder bandje. De feitelijke productkenmerken en -specificaties (inclusief maar niet beperkt tot uiterlijk, kleur en grootte), alsmede de werkelijke weergave van het display (inclusief maar niet beperkt tot achtergronden, UI en pictogrammen) kunnen variëren.

[2] Het zuurstofgehalte in het bloed verwijst naar de hoeveelheid met zuurstof verzadigde hemoglobine ten opzichte van de totale hoeveelheid hemoglobine in het bloed. Dit product is geen medisch hulpmiddel en is niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of preventie van een ziekte. De beschikbaarheid kan per regio verschillen.

[3] Deze functie is momenteel beschikbaar voor telefoons en zal in de toekomst via een OTA-update voor smartbands beschikbaar komen.

[4] Trainingsevaluaties en -suggesties, inclusief VO2max, vermoeidheidsniveau en trainingsbelasting, variëren afhankelijk van de intensiteit en het type training.

[5] Tot 14 dagen batterijduur in gebruikelijke en normale situaties. Normaal gebruiksscenario's: hartslagmonitoring: altijd aan; normale slaaptracking: 's nachts aan; workouts: gemiddeld 30 minuten per week; berichtmeldingen: aan (50 berichten, 6 oproepen, en 3 alarmen per dag); scherm: gaat 200 keer per dag aan. Gegevens zijn afkomstig van Huawei-laboratoria. Het werkelijke gebruik kan variëren als gevolg van verschillen tussen producten, gewoonten van gebruikers en omgevingsvariabelen.
Tot 10 dagen batterijduur bij intensief gebruik. Situaties bij intensief gebruik: hartslagmonitoring: altijd aan; TruSleep: 's nachts aan; workouts: gemiddeld 60 minuten per week; berichtmeldingen: aan (50 berichten, 6 oproepen en 3 alarmen per dag); scherm: gaat 500 keer per dag aan. Gegevens zijn afkomstig van Huawei-laboratoria. Het werkelijke gebruik kan variëren als gevolg van productverschillen, gebruikersgewoonten en de omgeving.

[6] Alleen muziekbediening voor telefoons met ondersteuning voor Android 6.0 of hoger.

[7] Alleen ondersteuning voor remote shutter voor telefoons met EMUI 8.1 of hoger.

Huawei Band 7 front groen