Huawei komt met de FreeBuds Pro 2, de nieuwste akoestische en gepersonaliseerde TWS-oordopjes. Zo wordt o.a. het geluid automatisch afgestemd op de structuur van het gehoorkanaal en de positie van de oordopjes en het volume.

Al eerder kon je op pcactive.nl de Huawei Freebuds Pro review lezen en nu heeft Huawei de opvolger aangekondigd. Niet geheel verrassend zijn dat de Huawei FreeBuds Pro 2 waarvanm je binnenkort op deze site de review kunt lezen. De Huawei FreeBuds Pro 2 beschikken over een uniek 'Ultra-hearing True Sound Dual Driver'-systeem dat op intelligente wijze twee drivers laat samenwerken voor de beste audioprestaties. Het maakt gebruik van een planair diafragma, dat meestal alleen beschikbaar is in high-end oordopjes, dat heldere en nauwkeurige hoge tonen en boventonen produceert. Een dynamische driver met vier magneten zorgt voor midden- en lagere frequenties die moeten zorgen voor een krachtige bas. Het resultaat is een breed audiobereik, van 14Hz to 48kHz ([1] , met nauwkeurige geluidsdetails. De Huawei Freebuds Pro 2 zijn overigens in samenwerking met audiomerk Devialet ontwikkeld.

Automatisch afstemmen
De 'Triple Adaptive EQ' technologie van de Huawei FreeBuds Pro 2 kan het geluid automatisch afstemmen op de structuur van het gehoorkanaal, de positie van de oordopjes en het volume, dat realtime zorgt voor een gepersonaliseerd geluid. In combinatie met het LDAC hoge-resolutie audiocodec-protocol wordt de audio verder geoptimaliseerd voor een ultra-high definition luisterervaring. Met de HWA en Hi-Res Audio Wireless-certificeringen zorgen de Huawei FreeBuds Pro 2 ervoor dat gebruikers geluid op de best mogelijke manier ervaren, ongeacht waar ze zijn of met welk volume ze muziek afspelen.

Ruisonderdrukking
Huawei FreeBuds Pro 2 bieden gebruikers geavanceerde actieve ruisonderdrukking. In vergelijking met zijn voorganger verhoogt het 'Triple Mic ANC System' de gemiddelde diepte van ANC met een toonaangevende 15% [2]. Tegelijkertijd stelt de 'Intelligent Dynamic ANC 2.0' nauwkeurig de externe geluidsomgeving vast en selecteert een geschikte ruisonderdrukkingsmodus om ruis te elimineren voor optimaal luistergenot. Zo wordt wind- en omgevingsgeruis in bijvoorbeeld een vliegtuig of op de fiets verminderd dankzij het nieuwe verborgen winddichte ontwerp.
De nieuwe Pure Voice ruisonderdrukkingstechnologie van Huawei FreeBuds Pro 2 maakt heldere en stille telefoongesprekken mogelijk. Het is gebaseerd op een 4-Mic Call Noise Cancellation-systeem in combinatie met het exclusieve Deep Nural Network (DNN) ruisonderdrukkings-algoritme van Huawei [3]. Dit zorgt ervoor dat menselijke stemmen nauwkeurig worden opgevangen en tegelijkertijd de ruisonderdrukking wordt verbeterd, zodat gebruikers een heldere geluidskwaliteit ervaren voor spraak – of videogesprekken ongeacht waar ze zijn.

Slimmere audioverbindingen
De Huawei FreeBuds Pro 2 bieden een goede verbinding met twee apparaten voor het automatisch schakelen tussen gesprekken. De dubbele verbindingsfunctie werkt samen met smartphones, tablets, pc’s en wearables van Huawei en met apparaten voor Android, iOS en Windows smart-systemen. In het 'Audio Connection Centre’ [4] zien gebruikers de laatste tien apparaten waarmee de oordopjes waren verbonden om gemakkelijk opnieuw connectie te maken. Huawei FreeBuds Pro 2 zijn ook automatisch detecteerbaar op het Super Device scherm van Huawei PC's, tablets en telefoons zijn eenvoudig via drag and drop aan te sluiten.

Allround prestaties
De Huawei FreeBuds Pro 2 zijn klein en krachtig. Ze zijn uitgerust met een batterij voor een lange levensduur - met ANC geactiveerd is dat maximaal vier uur en in totaal van 18 uur met de case. Als ANC is uitgeschakeld, bedraagt de luisterduur 6,5 uur en in totaal 30 uur met de case [5].
Voor mobiele gebruikers ondersteunen de Huawei FreeBuds Pro-oordopjes met behulp van de case ook omgekeerd opladen [6] via telefoon of tablet. Bovendien zijn de Huawei FreeBuds Pro 2 IP54 spatwaterdicht [7], zodat regen en zweten geen invloed hebben op de prestaties van de oortjes.

Prijzen en beschikbaarheid 
Huawei FreeBuds Pro 2 zijn beschikbaar in de kleuren: Silver Frost en Ceramic White en de nieuwste kleur Silver Blue. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 13 juli 2022 voor € 199,99. Huawei biedt ook een pre-order actie van 29 juni tot en met 12 augustus: bestel de Huawei FreeBuds Pro 2 en ontvang gratis een Huawei Band 7 wearable t.w.v. € 59,99. Ze zijn beschikbaar bij de Huawei Store, Amazon, Bol.com, Belsimpel, Coolblue, BCC en MediaMarkt.

[1] De data voor het frequentiebereik komen uit het Huawei Lab. De bluetoothverbinding vereist LDAC HD encodering en decodering en een transmissiesnelheid boven 960 kbps is vereist.
[2] Huawei FreeBuds Pro 2 verhoogt de gemiddelde ANC-diepte met 15% in vergelijking met Huawei FreeBuds Pro. Gegevens zijn afkomstig van Huawei laboratoria.
[3] Deze functie vermindert het omgevingsgeluid en levert een kristalhelder geluid voor de andere persoon in het telefoongesprek. De werkelijke ervaring tijdens het telefoneren kan variëren, afhankelijk van gebruiksgewoonten, omgevingsfactoren en gebruikte apps.
[4] Alleen beschikbaar op toestellen die beschikken over de nieuwste versie van de Huawei AI Life App. De iOS-versie van de Huawei AI Life App ondersteunt deze functie tijdelijk niet.
[5] De batterijduur en laadgegevens zijn afkomstig uit Huawei-laboratoriumtests. Tijdens de tests werd audio in AAC-formaat afgespeeld op 50% volumeniveau en met ANC uitgeschakeld. Voor andere functies werden de standaardinstellingen gebruikt. De werkelijke resultaten kunnen variëren afhankelijk van het volume, de audiobron, omgevingsinterferentie, productkenmerken en gebruiksgewoonten.
[6] De functie voor omgekeerd opladen vereist apparaten die omgekeerd opladen ondersteunen.
[7] IP54-stof- en waterbestendigheid geldt alleen voor de oordopjes zelf en is niet van toepassing voor het oplaadetui. Dit apparaat is onder normale omstandigheden spatwater-, stof- en waterbestendig. Het is getest onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden en heeft een IP54-classificatie gekregen volgens IEC-norm 60529. Spatwater-, stof- en waterbestendigheid zijn niet permanent, en de prestaties kunnen afnemen door dagelijks gebruik. Laad het apparaat niet op in een vochtige omgeving. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.

Huawei Freebuds Pro 2 wit 1