Samsung kondigt vandaag de nieuwe portable ssd T7 Shield aan. Deze supersnelle ssd met het formaat van een bankpas is betrouwbaar, snel, robuustsolide, water- en stofbestendig, zoals blijkt uit onze review.

De T7 Shield is de laatste toevoeging aan de Samsung T7 Portable SSD line-up, die ook de Samsung T7 en de T7 Touch omvat. Net als bij deze ssd's is er sprake van een betrouwbare performance en dat gaat samen met een handzaam design, ter grootte van een bankpas. Rond 13 mei verschijnt PC-Active 324 waarin de review van de robuuste en duurzame Samsung T7 Shield staat.

IP65-gecertificeerde betrouwbaarheid
De T7 Shield is Samsungs meest duurzame SSD tot nu toe. Het is daarom zeer geschikt voor op reis of als je vaak content maakt in de buitenlucht. Je kunt veel data kwijt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de weersomstandigheden of andere tegenslagen. De T7 Shield kan valpartijen tot drie meter aan en is door de IP65-certificering water- en stofbestendig. Ondanks het solide design is de T7 Shield compact. Het heeft de grootte van een bankpasje en weegt niet meer dan 98 gram.

Performance
De T7 Shield heeft een leessnelheid van 1.050 megabytes per seconde (MB/s) en een schrijfsnelheid van 1,000 MB/s. Dat zijn niet alleen de hoogste overdrachtssneleden die momenteel beschikbaar zijn voor de USB 3.2 Gen2 standaard, het is ook zo’n twee keer sneller dan de voorganger, de T5, en zelfs 9,5 keer zo snel als externe harddisk drives (HDDs). Kortom, met de T7 Shield bespaar je veel tijd.
De T7 Shield is ook erg efficiënt bij de overdracht van grote files. Geen vertraging, geen oververhitting, zelfs wanneer je bestanden van 2 TB direct overzet.

Brede compatibiliteit en sterke beveiliging
Samsungs T7 Shield werkt met meerdere apparaten. Zowel op een pc, Mac, smartphone (Android) of gameconsole kun je enorme hoeveelheden foto’s, games en video’s (4K en 8K) kwijt. Daarnaast is de T7 Shield uitgerust met beveiliging (*256-bit AES, Advanced Encryption Standard) met hardware-encryptie. Dat houdt in dat je gegevens zelfs veilig zijn als je je T7 Shield kwijt bent. Verder heb je toegang tot Samsungs Magician Software, wat het makkelijk maakt om je schijf te beheren.

Milieubewustere verpakkingen
Voor de T7 Shield wordt maar een derde van het verpakkingsmateriaal vergeleken met vorige edities gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid
De T7 Shield, zowel 1TB als 2TB, is beschikbaar in de kleuren beige, zwart en blauw. De drive wordt geleverd met een USB Type-C-to-C kabel en een USB Type-C-to-A kabel. De garantie is drie jaar geldig. De T7 Shield is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar voor verkoopadviesprijzen van € 169,99 (1TB) en € 319,99 (2TB).

Samsung Portable SSD T7 Shield productspecificaties