Met de Samsung Portable SSD T7 beschik je over een compacte externe solid state drive (ssd) met snelle overdrachtssnelheden en een stijlvolle en stevige behuizing. Handig als je regelmatig onderweg bent en je altijd en overal je bestanden snel en veilig bij de hand wilt hebben.

Samsung start vandaag met de verkoop van de Samsung Portable SSD T7, nadat het al eerder de Portable SSD T7 Touch uitbracht waarvan je hier de review leest. De Touch-versie beschikt over een vingerafdrukbeveiliging, de 'normale' versie die vandaag is bekendgemaakt niet en is daarom ook goedkoper. Wel beschikt deze externe ssd over de kenmerkende snelle overdrachtssnelheden, het compacte formaat én een stijlvolle en stevige behuizing. Dat is vooral handig als je veel onderweg bent voor je werk, vrije tijd of studie en je wilt overal snel en veilig bij je foto’s, video’s, games, presentaties en back-ups.

Samsung Portable SSD T7 kenmerken
De nieuwe Portable SSD T7 heeft de volgende kenmerken:
snelheid: dankzij de snelheid van USB 3.2 Gen2 op de Portable SSD T7 zet je kleine en grote bestanden vliegensvlug over naar een pc, tablet, smartphone of gameconsole. Bovendien ben je met een leessnelheid van 1.050 MB/s en een schrijfsnelheid vanaf 1.000 MB/s (1) verzekerd van uitstekende prestaties. Ter vergelijking: deze snelheden zijn ongeveer twee keer zo snel als die van de voorganger, de T5, en tot 9,5 keer sneller dan externe harde schijven.
veiligheid: om je content op de Portable SSD T7 te beveiligen, is het apparaat uitgerust met AES 256-bit encryptie en kun je gebruikmaken van een wachtwoordbeveiliging.
gebruiksgemak: de SSD T7 is compatibel met Windows, Mac en Android-besturingssystemen en ook wordt de drive geleverd met een USB Type-C-naar-C-kabel en een USB Type-C-naar-A-kabel. Zo ben je gegarandeerd van een betrouwbare verbinding.
sterk en compact ontwerp: net als alle andere ssd's is de T7 gebouwd zonder bewegende onderdelen. De stevige, metalen behuizing zit om de immobiele hardware heen en is bestand tegen vallen tot twee meter (2). Ook prettig: ondanks alle slimme innovaties weegt de nieuwe ssd slechts 58 gram.

Prijs en beschikbaarheidssd
De Samsung Portable SSD T7 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de kleuren Indigo Blue, Metallic Red en Titan Grey. De 500GB variant is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf € 149,99 de 1TB variant kost € 229,99 en de 2TB versie € 439,99.

(1) Prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de host-apparaten. Om maximale lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1.050 MB/s en 1.000 MB/s te bereiken, moeten het host-apparaat en de verbindingskabels USB 3.2 Gen 2 ondersteunen en moet de UASP-modus zijn ingeschakeld.
(2) Gebaseerd op een interne schoktest na vrije val die is uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden. Ga voor meer informatie over de garantie naar: www.samsung.com/support.

MU PC1T0R 002 L Perspective Red 1