Samsung komt met de The Freestyle, een nieuwe slimme draagbare projector met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels die tot 180 graden kan draaien en die je overal van een groot beeld (van 30 tot 100 inch) kan voorzien. Je hebt geen apart scherm nodig, hij is ook een slimme luidspreker en biedt sfeerverlichting.

OP de grote elektronicabeurs CES in Las Vegas worden veel nieuwe apparaten aangekondigd, zoals de Samsung Galaxy S21 FE 5GGalaxy S21 FE 5G nieuw vlaggenschip, de JBL Pulse 5 en BoomBox 3 met verbeterd geluid en ontwerp en de Nextbase iQ, de eerste slimme dashcam ter wereld. Ook werd de Samsung The Freestyle aangekondigd, een slimme projector die je ergens neerzet of zelfs ergens mee naartoe neemt. Hij weegt namelijk maar 830 gram en dankzij de veelzijdige houder van The Freestyle kun je hem tot 180 graden draaien, zodat plaatsing geen probleem is. Er is ook geen apart scherm nodig voor de The Freestyle die een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels heeft.

Samsung The Freestyle
The Freestyle is zoals gezegd lichtgewicht projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting inéén. The Freestyle weegt slechts 830 gram en en in tegenstelling tot conventionele projectoren kan de veelzijdige houder van The Freestyle tot 180 graden draaien, zodat gebruikers overal video van hoge kwaliteit kunnen weergeven – op tafels, vloeren, muren of zelfs plafonds. Er is geen apart scherm nodig.
De projector wordt geleverd met volledig automatische keystone- en levelingfuncties. In combinatie met de 180 graden draaifunctionaliteit past het scherm zich automatisch aan. Bovendien zorgt de autofocusfunctie voor helder beeld op elk oppervlak, tot een grootte tot 100 inch. The Freestyle wordt geleverd met een dubbele passieve subwoofer en speakers die het geluid in 360 graden moeten verspreiden.

Batterij
The Freestyle werkt met externe batterypacks die USB-PD en 60W/20V output of hoger ondersteunen, zodat gebruikers hem overal mee naartoe kunnen nemen.

Sfeerverlichting en slimme speaker
Wanneer The Freestyle geen content streamt, is het apparaat dankzij de omgevingsmodus en doorschijnende lensdop in te zetten als sfeerverlichting. Daarnaast is The Freestyle een slimme speaker die muziek en visuele effecten koppelt.

The Freestyle kent dezelfde Smart TV-mogelijkheden als Samsung Smart TV's. Denk aan ingebouwde apps van streamingdiensten en functies voor spiegelen en casten. The Freestyle is bovendien geschikt voor gebruik met zowel Android- als iOS-apparaten. Het is de eerste draagbare projector in de branche die is gecertificeerd door wereldwijde OTT-partners. Tot slot is het ook de eerste projector met spraakbesturing op afstand, zodat gebruikers hun favoriete spraakassistent2 kunnen kiezen wanneer ze het apparaat handsfree gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
The Freestyle was voor het eerst te zien tijdens CES 2022 van 5 tot 7 januari. Op 20 januari start de pre-order voor de Nederlandse markt, The Freestyle is vanaf 14 februari beschikbaar in Nederland en de prijs is nog niet bekend.

Samsung Freestyle projector plafond