Samsung lanceert de Galaxy S21 Fan Edition (FE) 5G die veel favoriete S21-functies bevat, waaronder een mooi en slank design, professionele camera, krachtige batterij en goede prestaties.

De Samsung Galaxy S-serie is wijd en zijd bekend en één van de meest verkochte serie smartphones ter wereld. Inmiddels zijn we aanbeland bij de S21 die in 2021 werd gelanceerd. En net als bij de bekende voorganger de S20-serie brengt Samsung nu ook een FE-model uit, een Fan Edition. Hierbij is de focus op de prestaties en het scherm, want Samsung-gebruikers vinden dat het belangrijkste aan hun smartphone. Volgens Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland: “De smartphone is uitgerust met functies waar Galaxy-fans al jaren blij van worden. De S21 FE voldoet niet alleen 100% aan de verwachtingen, hij overtreft die zelfs op veel vlakken.”

De Galaxy S21 Fan Edition (FE) 5G is onder andere uitgerust met Android 12, IP68 waterdichtheid en een vingerafdruksensor. Hieronder vind je nog meer specificaties.

Design en kleuren
De S21 FE heeft een slank en stijlvol design en is dankzij zijn afmetingen van 74,5 x 155,7 x 7,9 mm ook handzaam; hij weegt slechts 177 gram. Het opvallende Contour-Cut frame integreert mooi met de camerabehuizing en dat zorgt voor een premium uitstraling. De smartphone verschijnt in Groen, Lavendel, Wit en Grafiet en alle kleuren zijn afgewerkt met een matte finish.

Processor, geheugen, scherm en batterijduur
De snelle 64-bit octa-core processor zorgt samen met voldoende werkgeheugen voor krachtige prestaties. De S21 FE verschijnt in twee versies: 8GB RAM met 256 GB aan opslaggeheugen en een versie met 6GB RAM met 128 GB interne opslag.
Het FHD+-scherm is 6,4 inch groot en met een ververssnelheid van 120 Hz scrol je overal soepel door heen. Je favoriete programma's of sportgames bekijk je op een Dynamic AMOLED 2X-scherm met hoge resolutie, en dankzij de 240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode heb je heel scherpe graphics.
Ook een lange batterijduur is erg belangrijk voor veel mensen. De S21 FE is uitgerust met een 4500mAh batterij die de hele dag meegaat en is er een optionele Super Fast Charger van 25 watt waarmee je je smartphone binnen een half uur voor de helft oplaadt.

Camera's
De Galaxy S21-serie beschikt over prima camera’s en de S21 FE is daarop geen uitzondering. Samsung heeft ook een aantal verbeteringen toegepast: zo maak je met de verbeterde Night Mode heldere beelden in het donker. En met de 32MP frontcamera maak je prima selfies die je nog beter maakt met de verbeterde AI Face Restoration. Verder leg je met Dual Recording vast wat zich voor én achter je afspeelt: je start de opname en de camera schiet met beide camera’s tegelijkertijd beelden.

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf 11 januari is de Galaxy S21 FE 5G beschikbaar voor € 749,- (128 GB) en € 819,- (256 GB). Pre-orders voor de Galaxy S21 FE 5G kunnen vanaf 4 januari geplaatst worden. De 25W Super Fast Charger is los verkrijgbaar.

Galaxy S21 FE 5G Specificatie