Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 11 vanaf 5 oktober 2021 beschikbaar zal zijn. Op deze dag wordt de gratis upgrade naar Windows 11 beschikbaar gemaakt voor Windows 10-pc's die daarvoor in aanmerking komen en kunnen pc's met Windows 11 worden gekocht.

Al eerder hebben we geschreven over Windows 11, onder andere over de systeemeisen en het nieuwe Startmenu, Taakbalk, Android-apps en TeamsTaakbalk, Android-apps en Teams. Nu heeft Microsoft bekendgemaakt dat Windows 11 vanaf 5 oktober beschikbaar is. In dit blog van Aaron Woodman staat meer informatie over de aankondiging, maar voordat je dat leest, kunnen we alvast het volgende melden.

Windows 11 uitrol, specificaties en voorwaarden
1. De gratis upgrade zal gefaseerd en gemeten worden met een focus op kwaliteit. Nieuwe apparaten die in aanmerking komen voor de upgrade, zullen als eerste de upgrade aangeboden krijgen. Daarna zal deze in de loop van de tijd worden uitgerold naar apparaten die al op de markt zijn, op basis van: intelligentiemodellen die rekening houden met de geschiktheid van de hardware, betrouwbaarheidscriteria, leeftijd van het device en andere factoren die van invloed zijn op de upgrade-ervaring.
2. Microsoft verwacht dat alle in aanmerking komende apparaten medio 2022 de gratis upgrade naar Windows 11 krijgen aangeboden. Met betrekking tot deze in aanmerking komende Windows 10-pc's: Microsoft heeft nauw samengewerkt met haar OEM- en retailpartners om krachtige Windows 10-pc's vandaag op de markt te brengen. Check het blog voor een paar pc's die in aanmerking komen.
3. Een aantal hoogtepunten van de lancering:
- Het nieuwe ontwerp en de nieuwe geluiden zijn modern, strak en mooi en brengen je een gevoel van rust en gemak.
- Met een nog betere game-ervaring wil Windows 11 het volledige potentieel uit de hardware van jouw systeem halen met technologie zoals DirectX12 Ultimate, DirectStorage en Auto HDR.
- Windows 11 is de meest inclusieve versie van Windows, met nieuwe toegankelijkheidsverbeteringen die zijn gemaakt voor en door mensen met een beperking.
- Windows 11 biedt nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars en ontwerpers door de Microsoft Store toegankelijk te maken zodat meer ontwikkelaars en independent software vendors (ISV's) hun apps in de Store kunnen plaatsen, en nog meer.

Apparaten met Windows 11