Oppo lanceert de Enco Air-oordopjes, in-ears met een ergonomisch en lichtgewicht design om audio mee te luisteren en telefoongesprekken mee te voeren. Bovendien beschikt de compacte oplaadcase over een efficiënte snellaadbatterij, waardoor je al na 10 minuten opladen tot 8 uur kunt luisteren naar je favoriete muziek.

Oppo timmert al jaren flink aan de weg met allerlei slimme producten, zoals de Oppo Band en smartphones als de Oppo Find X3 Neo 5G. Ook brengt Oppo in-ears uit en hierbij is het belangrijk dat ze goed zitten, lekker licht zijn en zeker ook goede audiokwaliteit hebben. Oppo lanceert vandaag met de Enco Air draadloze oordopjes waarbij volgens Harrison Chen (General Manager Oppo Benelux AED) veel aandacht is besteed aan "de geluidskwaliteit, met de Vocal Enhancement-modus en dynamische audio. Ook hebben we ons gericht op optimale connectiviteit en gebruiksvriendelijkheid met behulp van de snelle en stabiele Bluetooth 5.2-verbinding en intuïtieve touch-bediening."

Ergonomisch, lichtgewicht en krachtig
Comfort is zoals gezegd belangrijk bij het ontwerp van de Oppo Enco Air. Met een gewicht van slechts 4 gram per oordopje zijn ze getest op meer dan 400 oorvormen om een perfecte pasvorm te garanderen. Dit gecombineerd met de IPX4-spatwaterdichtheid maakt dat de oordopjes bestand zijn tegen bijvoorbeeld regenachtig weer of zweet tijdens een intensieve workout.
Met een 12mm dynamische driver en intelligente software levert de Enco Air mooie bassen, heldere hoge tonen en rijke middentonen die het geluid tot leven moeten brengen. De lage audiofrequentie wordt verder geoptimaliseerd door het speciale baskanaal, zodat gebruikers kunnen genieten van krachtige low-end muziekstukken. Bovendien maakt de Vocal Enhancement-modus gebruik van een dynamisch, real-time algoritme om het signaal aan te passen en stemmen de boventoon te laten voeren.

Slimme en verbonden oordopjes
De Oppo Enco Air maakt gebruik van de nieuwste generatie Bluetooth 5.2-technologie voor een snellere en stabielere verbinding met minder signaalverlies. Daarnaast wordt ieder oordopje met behulp van gelijktijdige binaurale Bluetooth-transmissie gesynchroniseerd met de smartphone, waardoor audiovertraging tot een onmerkbaar niveau wordt teruggebracht. Deze functie is vooral handig voor een snelle respons tijdens het gamen.
Met een stabiele draadloze verbinding tot 10 meter kunnen gebruikers hun telefoon op tafel laten liggen en de intuïtieve touch-bediening gebruiken om muziek af te spelen, oproepen te beantwoorden of Google Assistant in te schakelen. Met de aanpasbare bedieningselementen kunnen gebruikers zelf acties koppelen aan de volgende functies: dubbel tikken, driedubbel tikken en lang ingedrukt houden. Daarnaast kunnen Oppo-smartphonegebruikers hun Enco Air snel koppelen en automatisch verbinden wanneer de case wordt geopend.
De Oppo Enco Air biedt de snelste weg naar Google Assistant. Wanneer gebruikers ‘’Hey Google’’ uitspreken, wordt de Google-assistent direct geactiveerd.

Lange batterijduur en efficiënt
Oppo’s nieuwste oordopjes zijn voorzien van intelligente snellaadfuncties. Gebruikers kunnen hun headset onderweg snelladen, met tot acht uur speeltijd na slechts 10 minuten opladen. Wanneer de oortjes volledig zijn opgeladen, biedt de Enco Air tot liefst 24 uur luistertijd en 15 uur aan gesprekken. De adaptieve AI-ruisonderdrukking moet resulteren in heldere telefoongesprekken. Elke oordop heeft twee ingebouwde hooggevoelige microfoons om spraaksignalen op te pikken en omgevingsgeluid te scheiden, zodat gebruikers op drukke locaties goed verstaanbaar blijven.

Prijs & beschikbaarheid
De Oppo Enco Air is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 99,- in de kleur wit in de Oppo e-store en Amazon.