De slimme armband Oppo Band ondersteunt een actieve lifestyle en beschikt over 12 ingebouwde trainingsmodi, waaronder programma’s voor hardlopen, wandelen, fietsen en yoga. Ook is deze smartband een betrouwbare slaapbewaker door de optische bloedzuurstofsensor en heeft hij een hartslagmonitor.

Oppo  brengt al jaren prima smartphones op de markt, zoals je kunt lezen in deze review van de Oppo Find X3 Neo 5G. Vandaag introduceert Oppo de Oppo Band, een zogeheten smartband bedoeld voor de actieve gebruiker. Een smartband (of activity tracker) is een slimme armband die je op je lichaam draagt en informatie geeft over activiteiten die je onderneemt, bijvoorbeeld het aantal stappen dat je op een dag zet, je hartslag en het aantal verbrande calorieën. Deze slimme smalle armbanden zijn lekker licht en verbind je via bluetooth met je smartphone. Zo kun je ook telefoonoproepen en berichten op je armband ontvangen, muziek afspelen of meldingen van andere apps krijgen.
De Oppo Band heeft een 1,1inch full-color AMOLED-scherm en voor de 100mAh batterij maakt de Oppo Band gebruik van een krachtige processor met laag stroomverbruik, zodat hij volledig kan worden opgeladen in 1,5 uur.

Oppo Band: slaapbewaker
Steeds meer (jonge) mensen hebben tegenwoordig te maken met slaapstoornissen als gevolg van externe invloeden zoals stress en drukke schema's. De gezondheidsmonitoringfunctie van de Oppo Band is gespecialiseerd in het detecteren van slaapproblemen. Het ondersteunt nauwkeurige slaapmonitoring, hartslagmonitoring en continue SpO2-monitoring voor een complete nachtrustanalyse van de gebruiker.

Optimale zuurstofsaturatie
De continue SpO2-monitoring wordt mogelijk gemaakt dankzij de ingebouwde optische bloedzuurstofsensor. Deze functie stelt de Oppo Band in staat om continu per seconde de zuurstofsaturatie in het bloed te meten tijdens de slaap van de gebruiker. Tijdens een acht uur durende slaapcyclus voert de band 28.800 keer non-stop SpO2-monitoring uit waarbij de zuurstofsaturatie van het lichaam van de gebruiker volledig wordt gemeten. Met de continue SpO2-monitoring en professionele slaapmonitoring draagt de Oppo Band bij aan de ontwikkeling van gezondere slaapgewoonten.

Optische hartslagsensor
De Oppo Band is daarnaast uitgerust met een hartslagmonitor. De ingebouwde optische hartslagsensor kan de hartslag van de gebruiker dag en nacht in de gaten houden. Als de hartslag te hoog wordt, zal de smartband trillen om de gebruiker te waarschuwen voor een onregelmatige hartslag. Met de Oppo Band die de hartslag tijdens het trainen meet, kunnen gebruikers overmatig trainen voorkomen en leren welk tempo ze moeten aanhouden om hun doelen te kunnen behalen.

Actieve lifestyle
Naast slaapgerelateerde problemen is sporten een ander gezondheidsprobleem waar jongvolwassenen zich het meest zorgen over maken. De Oppo Band ondersteunt een actieve lifestyle, en maakt het eenvoudig om dagelijks te trainen en resultaten te meten. Deze slimme armband beschikt over 12 ingebouwde trainingsmodi, waaronder programma’s voor hardlopen, wandelen, fietsen en yoga. Via de Oppo Band kunnen gebruikers hun trainingsgegevens inzien en vooruitgang controleren via de HeyTap Health-app die een actieve levensstijl stimuleert.

Veelzijdig ontwerp
Een smartband moet niet alleen praktisch zijn, maar er ook goed uitzien als dagelijks accessoire. Om in te spelen op de persoonlijke smaak en stijl van de gebruiker, biedt de Oppo Band meer dan 40 verschillende ontwerpen voor de wijzerplaat waar gebruikers tussen kunnen schakelen: voor iedere outfit een passend ontwerp.

Prijs & beschikbaarheid
De Oppo Band heeft een adviesprijs van 69 euro en is beschikbaar in de kleur zwart bij o.a. de Oppo e-store en Amazon.