Sonos introduceert met de Sonos Arc een nieuwe soundbar met slim, aanpasbaar bioscoopgeluid, ondersteuning voor Dolby Atmos en stembediening via Google Assistent.

Sonos is een bekend en geliefd audiomerk: zo staan in tien miljoen huishoudens liefst 29 miljoen Sonos-apparaten. Sinds vandaag kun je de Arc, hun nieuwste soundbar, bestellen die vanaf 10 juni verkrijgbaar is voor € 899,-. Behalve de Arc heeft Sonos ook de Sub (Gen 3) en Five aangekondigd; deze drie apparaten zijn te bedienen via de nieuwe S2-app die vanaf 8 juni beschikbaar is.

Sonos Arc
De ruim 1 meter brede Sonos Arc moet de opvolger worden van de Sonos Playbar en Playbase die langzamerhand uit het assortiment verdwijnen. Sonos presenteert de Arc als een premium smart soundbar die een ultrabreed geluidsveld en een indrukwekkende bass produceert. Tijdens een presentatie vorige week liet Sonos zien dat de Arc over 11 hoogwaardige drivers beschikt, waarvan er twee omhoog zijn gericht voor 3D-geluid. Mooi is dat de Arc zijn geluidsprofiel met software afstelt op basis van je home cinema-installatie en wat er wordt afgespeeld, of dat nu stereo, Dolby Audio 5.1 of Dolby Atmos is. Overigens zijn er nu ruim 25 videostreamingdiensten en tv-providers die Dolby Atmos-content streamen.
Luisteraars kunnen het geluid van de grote broer van de Sonos Beam finetunen in de Sonos-app met functies als Spraakversterking die stemmen nóg helderder laat klinken, of de Nachtmodus die harde geluidseffecten dempt. Ook is de Trueplay tuning-technologie van Sonos bijgewerkt. Daarmee wordt het akoestische profiel van Arc horizontaal en verticaal aangepast op basis van de indeling van de ruimte waar hij in staat.

Design
De Arc is verkrijgbaar in mat zwart en mat wit en ook dankzij de afgeronde grille van 270 graden en het naadloze design past hij in elk interieur. Je kunt de Arc voor een staande tv plaatsen of aan de muur bevestigen met een speciale (apart verkrijgbare) muurbeugel. Een verbinding via HDMI eARC of ARC houdt de installatie envoudig.

Bediening
De Arc is gebouwd op het nieuwe S2-softwareplatform (vanaf 8 juni beschikbaar) van Sonos en kan worden bediend met de nieuwe Sonos-app, een tv-afstandsbediening, Apple AirPlay 2 en je stem via de Google Assistent.

app in artikel

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf 10 juni is de Arc wereldwijd verkrijgbaar voor € 899,- op sonos.com en deelnemende dealers. Klanten kunnen vanaf 6 mei exclusief reserveren op sonos.com

SonosArc vrijstaand