Sonos komt met de nieuwe app en software Sonos S2 voor nieuwere apparaten die ook extra functies krijgen. Een aantal oudere speakers blijven met de S1 Controller-app werken die nog steeds bugfixes en beveiligingspatches ontvangt.

In januari van dit jaar kondigde Sonos aan dat vanaf mei 2020 een deel van hun eerste generatie Sonos-producten geen software-updates of nieuwe functies meer zouden ontvangen. Deze producten zullen wel gewoon blijven werken en worden voorzien van bugfixes en beveiligingspatches. Lees hier welke apparaten onder S1 vallen en welke onder S2, wat de nieuwe functies zijn en hoe je het systeem kunt splitsen, zodat oudere en moderne producten kunnen blijven samenwerken en moderne speakers de laatste functionaliteiten blijven ontvangen.

Nieuwe app en software: Sonos S2
In juni komt Sonos met de nieuwe app en besturingssysteem Sonos S2. Als je producten compatibel zijn, kun je de Sonos S2-app vanaf juni downloaden en gebruiken. De S2-app krijgt de naam ‘Sonos’. Alle nieuwe Sonos-apparaten na mei 2020 en de volgende apparaten gaan gebruikmaken van S2:

Sonos Amp, Sonos Beam, Sonos Boost, Sonos In-Ceiling door Sonance, Sonos Move, Sonos One en One SL, Sonos Play:1, Sonos Play:3, Sonos Play:5 tweede generatie, Sonos Playbar, Sonos Playbase, Sonos Port, Sonos Sub, Sonos muur- en buitenspeakers van Sonance en ten slotte IKEA Symfonisk.

Sonos S2 moet volgens Sonos de drijvende kracht worden achter de volgende generatie Sonos-producten en -ervaringen:

• Krachtige nieuwe hardware en ervaringen. Alle Sonos-producten die na mei 2020 worden geïntroduceerd, draaien uitsluitend op de S2-software en app om nieuwe ervaringen mogelijk te maken. Met Sonos S2 heb je toegang tot meer personalisatie en audiobestanden met een hogere resolutie, voor bijvoorbeeld muziek luisteren en films kijken.
• Geüpgradede audiobandbreedte, voor toegang tot hogere-resolutietechnologieën. Deze technologieën lenen zich uitstekend voor muziek luisteren en films kijken.
• Nieuwe functies en verbeterd gebruiksgemak, waardoor het eenvoudiger wordt om toegang te krijgen tot de muziek en audiocontent waar je zo dol op bent. De eerste nieuwe functie die in juni wordt geïntroduceerd, is ‘room groups’. Hiermee is je systeem in staat om vaak gegroepeerde speakers te onthouden en aan te merken als een zone – zoals ‘benedenverdieping’.

S1 Controller-app
Al eerder gaf Sonos aan sommige van hun oudste producten onvoldoende geheugen of processorkracht voor S2 hebben. Het gaat om de originele Zone Players, de Connect en Connect: Amp (verkocht tussen 2006 en 2015), Play:5 (Gen 1), CR200 en Bridge. Deze producten blijven werken op de huidige Sonos-app. In de app-stores herken je deze als Sonos S1 Controller. Afhankelijk van welke Sonos producten je in huis hebt, zijn er verschillende opties:

Optie 1: als je systeem alleen uit S1-compatibele producten bestaat, hoef je niks te doen. De producten blijven werken via de S1 Controller-app. Je ontvangt nog steeds bugfixes en beveiligingspatches. Daarnaast werkt Sonos samen met haar partners om ervoor te zorgen dat je muziek- en spraakdiensten zo lang mogelijk blijven werken. Het is echter niet mogelijk om toekomstige Sonos-apparaten aan je S1-systeem toe te voegen.

Optie 2: als je systeem alleen uit S2-compatibele apparaten bestaat, hoef je in juni alleen de nieuwe S2-app te downloaden. Je systeem wordt automatisch bijgewerkt naar het nieuwe Sonos-besturingssysteem en je bent klaar voor toekomstige functies en producten.

Optie 3: als je systeem bestaat uit een combinatie van S1- en S2-producten, heb je een aantal opties:
1. Ruil de S1- producten in voor S2-producten. Voor klanten die voor deze optie kiezen, biedt Sonos nog steeds 30% korting als onderdeel van hun Trade Up-programma.
2. Blijf het huidige systeem gebruiken op de S1-app. Je ontvangt nog steeds bugfixes en beveiligingspatches. Daarnaast werkt Sonos samen met haar partners om ervoor te zorgen dat je muziek- en spraakdiensten zo lang mogelijk blijven werken.
3. Deel het Sonos-systeem in tweeën. Helaas zal het niet mogelijk meer zijn om een S1-systeem met een S2-systeem te groeperen.

beam feature hero white