Naast de nieuwe soundbar Arc heeft Sonos nog twee nieuwe apparaten aangekondigd: de Sonos Sub (Gen 3) en Sonos Five. Beide zijn updates van bestaande apparaten, voorzien van meer geheugen en meer rekenkracht en werken alleen met de nieuwe S2-app.

Tegelijkerijd met de Sonos Arc kondigt Sonos twee updates aan van de Sonos Sub (Gen 3) en Sonos Five, de vervanger van Play:5 (Gen 2). Ze zijn voorzien van meer geheugen en meer verwerkingsvermogen.

Sonos Sub
De Sonos Sub is voor de liefhebbers van extra bass en bovendien worden de lagere frequenties geoptimaliseerd voor nóg rijker geluid. De nieuwe Sub heeft hetzelfde design en dezelfde (krachtige) bass als het eerdere model, en is verkrijgbaar in zwart en wit voor € 799,-. De Sub is vanaf 6 mei te reserveren op sonos.com of via deelnemende dealers, en is verkrijgbaar vanaf 10 juni 2020.

Sonos Five
De Sonos Five is een update van Sonos' krachtigste muziekspeaker, de Play:5. Net als zijn voorganger kun je de één Sonos Five horizontaal plaatsen, of zet twee Fives rechtop neer voor een mooie stereobeleving. De Five is ook een mooie keuze voor vinyl, want op de lijningang kun je een platenspeler aansluiten. Hij is niet alleen verkrijgbaar in zwart met een zwarte grille, maar nu voor het eerst ook in wit met een witte grille. De Sonos Five is vanaf 6 mei te reserveren op sonos.com of via deelnemende dealers voor € 579,- en is verkrijgbaar vanaf 10 juni 2020.

Nieuwe Sonos-app: S2
Vanaf 8 juni kun je de nieuwe Sonos-app downloaden die je nodig hebt voor deze twee apparaten en de Arc. Je kunt hiermee je systeem probleemloos omzetten naar het nieuwe platform. Alle favorieten, diensten en instellingen blijven bewaard. De nieuwe app biedt ondersteuning voor audiotechnologieën met een hogere resolutie - zoals blijkt uit de Dolby Atmos-beleving op Arc - evenals verbeterde beveiliging en verbeterd design voor nog meer gebruiksgemak. Updates aan de gebruikersinterface maken het nog makkelijker om content te zoeken, het geluid te bedienen en de beleving te personaliseren met nieuwe functies, te beginnen met opgeslagen gegroepeerde kamers (Home Group).

S2App in artikel